Pages

"ΝΙΝΑ" ΤΟΥ STEVEN DIETZ ΣΤΟ BLACK BOX ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 104


Σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του «Γλάρου» του Άντον Τσέχωφ σε μία παράσταση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Νίκος Πασχίδης σκηνοθετεί και παρουσιάζει τη «ΝINA», του Steven Dietz «The Nina Variations», στο Βlack Box του Θεάτρου 104. Οι δυο πρωταγωνιστές του Γλάρου, ο Τρέπλιεφ και η Νίνα συναντούνται ξανά και ξανά στο έργο του Dietz τολμώντας να πουν όσα δεν ειπώνονται στην αρχική σκηνή του κλασικού έργου του Τσέχωφ αφήνοντας για το τέλος μια μικρή ελπίδα ότι θα βρουν, θα καταλάβουν ο ένας τον άλλο.

"Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ" ΤΟΥ Η.ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ



H Σοφία Μαραθάκη με την ομάδα της ΑΤΟΝΑλ, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί», σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο και ανεβάζει από 26 Ιανουαρίου στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου την πάντα επίκαιρη κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη «Ο Γενικός Γραμματεύς».  

"ΗΛΙΘΙΑ ΑΣΤΕΙΑ" ΤΟΥ Α.ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ


Τα «Ηλίθια Αστεία» είναι μία κινηματογραφική σύμβαση δοσμένη με θεατρικούς όρους από το σκηνοθέτη Α. Ζουγανέλη που παρουσιάζεται από 21 Ιανουαρίου 2017  στη σκηνή του θεάτρου Αργώ. Βασισμένη στην ταινία του Michael Haneke «Funny Games» και επηρεασμένη εξίσου από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Stanley Kubrick, τη «Θηλιά» του Alfred Hitchcock, το «Murder by Numbers» του Barber Schroetter και άλλες κινηματογραφικές παραγωγές με θέμα την πραγμάτωση του “τέλειου φόνου”, η παράσταση «Ηλίθια Αστεία» αποτελεί μια κινηματογραφική συρραφή τοποθετημένη σε θεατρικό πλαίσιο. Μία γροθιά στο στομάχι του υπέρμετρου καταναλωτισμού, του καθωσπρεπισμού και της δήθεν Δημοκρατίας του 21ου αιώνα.