Pages

"ΝΙΚΗ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Α. ΧΩΜΕΝΙΔΗ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΦΑΣΟΥΛΗ


Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει τον Φεβρουάριο στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

"ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ" ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ


Η Έλενα Πέγκα, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα  με σημαντική πορεία στον χώρο του πρωτοποριακού θεάτρου, μας συστήνει την Σουηδή συγγραφέα  Anna Maria Nygren  μέσα από ένα έργο παραβατικό  το οποίο θίγει το ζήτημα σε τι κόσμο ζούμε και σε τι κόσμο μεγαλώνουν οι σημερινοί νέοι άνθρωποι. Η παράσταση κάνεις πρεμιέρα στις 6 Ιανουαρίου στο Χώρος Θέατρο (Πραβίου 6 Σπύρου Πάτση με Ορφέως, Στάση Μετρό Κεραμεικός,τηλέφωνο: 210-3426736), με μια ομάδα ταλαντούχων νεότατων ηθοποιών, τους Γιώργο Βουβάκη, Ορέστη Καρύδα, Κατερίνα Μισιχρόνη και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Μετά την Αθήνα, η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη μόνο για 5 παραστάσεις ( 29 Μαρτίου 2017 - 2 Απριλίου 2017 ) και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας – 7 και 8 Απριλίου – για να κλείσει το Φετσιβάλ Φιλίππων.

"ΠΟΘΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ" ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ Ο ΝΗΛ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ


Το Εθνικό Θέατρο μετά από 80 χρόνια ανεβάζει ξανά, από τις 19 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή, το αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα ο οποίος, μετά την πολυετή πορεία του, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Εθνικό Θέατρο. Τη  μουσική της παράστασης συνέθεσε η Ελένη Καραΐνδρου.