Pages

Ο ΘΕIΑΣΩΣ ΠΕΖΗ ΚΑΦΚΑ ΣΤΟ BIOS.TESLA MAIN/ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ


Μια παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Φραντς Κάφκα «Ανακοίνωση σε μια Ακαδημία» με τη μετάφραση του Κώστα Προκοπίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατσή (ή Τζούλιο) αφιερωμένη σε όλους όσοι  πλέον «δε μπορούν να γράψουν...».

Η ΓΛΥΚΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΑΠΟ 12/05- 5/06 ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ


Η τελευταία παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή θεατρική περίοδο 2015-2016 είναι «Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα» (βασισμένο στον Οιδίποδα του Σοφοκλή), παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα.

POST INFERNO - ΠΡΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΝ ΤΟΥ AUGUST STRINDBERG / ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ


Η Ρούλα Πατεράκη, στην πρώτη της συνεργασία με τη Στέγη, ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική τριλογία του Στρίντμπεργκ  συνυπογράφοντας  δραματουργία,  συγγραφή, και σύνθεση με τον Μάνο Λαμπράκη στηριγμένη στη μετάφραση της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ του έργου του Α. Στρίντμπεργκ «Προς Δαμασκόν» (εκδ. Κέδρος). Ερμηνεύουν οι Λάζαρος  Γεωργακόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αλέκος Συσσοβίτης, Γιώργος Παπαπαύλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Όμηρος Πουλάκης, Ανδρέας Αντωνιάδης, Νίκος Μαυράκης, Ευανθία Κουρμούλη, Ευρίκλεια  Σωφρονιάδου,  Δώρα Στυλιανέση, Σπύρος Βάρελης, Πάνος Τζίνος και η Ρούλα Πατεράκη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί 11-22 Μαϊου στην Κεντρική Σκηνή (ώρα 20:30) με αγγλικούς υπέρτιτλους.