Pages

"BEYOND COLLAPSE": ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ;


Από τι αποτελείται η ουτοπία; Είναι μια ανάμνηση ή μια προβολή στο μέλλον; Η παιδική ηλικία, ο έρωτας και η επανάσταση είναι συστατικά της; Τι υπάρχει πέρα από κάθε προσωπική ή κοινωνική κατάρρευση; Ποιος είναι ο ήχος της πτώσης; Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση "Beyond Collapse", και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο. Από 25-27 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι)

ΆΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ- ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ' ΑΣΤΡΑ/ ΥΠΟΓΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ


Ερωτικά ποιήματα έχουν γραφτεί πολλά. Αναμφισβήτητα όμως, το Άσμα Ασμάτων είναι το ωραιότερο. Φτάνει σ’ εμάς από τα βάθη του χρόνου με δύναμη και καθαρότητα σαν ένα ποτήρι δροσερό νερό. Φλεγόμενο. Η παράσταση  θα έχει την μορφή χορικού θα στηρίζεται πάνω στην κίνηση, τον λόγο και τη μουσικότητα του λόγου. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν επίσης, ένα απόσπασμα από το ποίημα του W.H AUDEN (μετάφραση Ερρικος Σοφρας) «Μα τί είναι αυτό που το λένε αγάπη» καθώς και ένα μέρος από το μονόλογο του Ντομένικο από τη Νοσταλγία του Ταρκόφσκυ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, απόφοιτος κι αυτή του Θεάτρου Τέχνης. Η ίδια, παράλληλα, θα απαγγέλλει τμήματα του κειμένου στο αρχαίο πρωτότυπο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: 21-24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ


Το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου μπαίνει δυναμικά στην πέμπτη χρονιά του, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να ξεκλειδώσουν το ταλέντο τους και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους πάνω στη θεατρική σκηνή. Από τις 21 έως τις 24 Απριλίου, δέκα νέες ομάδες παρουσιάζουν δέκα νέες παραστάσεις στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μετά από ένα εξάμηνο δουλειάς στα σχολεία τους με την Grasshopper Youth και συνεργαζόμενους καλλιτέχνες του θεάτρου, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και δραματουργούς.

"MEIN KAMPF"- "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ": ΟΙ RIMINI PROTOKOLL ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ


Τι δουλειά έχoυν ένας δικηγόρος, ένας συντηρητής παλιών χειρογράφων, ένας τυφλός μουσικός παραγωγός, ένας hip-hop / metalcore καλλιτέχνης και ένας εθνολόγος με το Mein Kampf στα χέρια στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης; Ένα αποκαλυπτικό, ριζοσπαστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για το διαβόητο βιβλίο, από την κορυφαία ευρωπαϊκή πρωτοποριακή ομάδα Το πόνημα του Αδόλφου Χίτλερ με τη ματιά της ανατρεπτικής ομάδας Rimini Protokoll, η οποία καταπιάνεται με το πιο καταραμένο βιβλίο του 20ου αιώνα.