Pages

"Η ΦΟΝΙΣΣΑ" ΤΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ ΜΜΑ 15-17&20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ξανά τη Φόνισσα, η οποία θα ακολουθήσει το αναπόφευκτο ριζικό της στην περιστροφική σκηνή της Αίθουσας Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου 2016, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη σημείωσε ιδιαίτερη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, τον Νοέμβριο του 2014, καθώς σεβάστηκε το παπαδιαμαντικό σύμπαν, ενώ δημιούργησε και έναν νέο μουσικό κόσμο για μια απρόσμενη, αλλά αρχετυπική οπερατική ηρωίδα: την Φραγκογιαννού.

MĒTA- 1Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΗ


Με τον τίτλο MĒTA από το MĒet The Artists μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία ( θέατρο, χορός, εικαστικά, μουσική) εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό εισάγοντας στο σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη μια νέα Πλατφόρμα παραστατικών τεχνών, που δίνει το πρώτο της ραντεβού με το κοινό 14-17 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο ΠΟΛΗ (Φωκαίας 4. Βικτώρια) παρουσιάζοντας πέντε σύντομα χορογραφικά έργα σε σπονδυλωτή δομή.

ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΛΩΣΣΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ RELIC / 11-12 AΠΡΙΛΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ


Πριν πετάξουν για το Παρίσι προσκεκλημένοι του Théâtre de la Ville, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του OSMOSIS, παρουσιάζουν την τελευταία τους δουλειά —RELIC— στο Θέατρο Ροές (Rēs Ratio Network) για ένα μόνο Δευτερότριτο (11 & 12 Απριλίου 2016 στις 21.00). 

ΣΤΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΪΔΙΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ Η ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ


Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά απέσπασαν το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη", κατά την 10η απονομή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (4 Απριλίου) στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα.