Pages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Τρεις παραγωγές ανακοίνωσε για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο το Εθνικό Θέατρο αρχής γενομένης από την "Αντιγόνη του Σοφοκλή" στις 15&16 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού που αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ενώ ακολουθεί μια μεγάλη συμπαραγωγή με το θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας  παρουσιάζντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Ρίμας Τούμινας, στις 29 & 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού πάνω στην "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη που θα κάνει πρεμιέρα στις 5&6 Αυγούστου στο Αργολικό Θέατρο.

"ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΧΕΡΜΠΕΡΤ" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΕΝΤΑΚΗ- ΣΚΗΝΗ ΦΡΥΝΙΧΟΥ


Μέσα στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Λουίζε αποχωρίζεται τον 3χρονο γιο της Χέρμπερτ. Τον στέλνει να ζήσει στην επαρχία. Τα επόμενα 17 χρόνια μητέρα και γιος θα βρεθούν ελάχιστες φορές και ουσιαστικά η σχέση τους θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από την αλληλογραφία τους. Όταν πια ο Χέρμπερτ πάρει το απολυτήριό του, θα έρθει να βρει τη Λουίζε για μια καινούργια αρχή ή για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό. Μέσα στον εύθραυστο κόσμο της συνάντησης τους, εισβάλει η Έλλα, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης και θα επισπεύσει τη λύση.  

"ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ 5 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ


Το Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει το θεσμό της «ανοιξιάτικης περιόδου»,  ανακοινώνοντας 5 νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν στις σκηνές της Φρυνίχου και του Υπογείου κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Σύγχρονα κείμενα, νέες ιδέες, νέες φόρμες. Oι παραστάσεις της Bijoux de Kant  «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» και του Βασίλη Παπαβασιλείου «Σιχτίρ ευρώ Μπουντρούμ δραχμή θα πεις κι ένα τραγούδι», ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 23 Απριλίου, αντίστοιχα. Στη σκηνή του Υπογείου, η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της την Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου). Η παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά,  θα συνεχίζεται στο Υπόγειο έως την Κυριακή 29 Μαίου.  Η πρεμιέρα της ανοιξιάτικης σεζόν για το Θέατρο Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου με το αριστούργημα του συγγραφέα, εικαστικού και αβάν γκαρντ κινηματογραφιστή Χέρμπερτ Άχτερνμπους, «Αγαπημένε μου Χέρμπερτ» (1982).