Pages

ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΛΣΤΟΙ ΑΠΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ REX- ΣΚΗΝΗ "ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ"


Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την «Αννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια,  με ένα θίασο πρωταγωνιστών και την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο.

"ΌΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΜΑ


Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση  από το Olivier Theatre του Λονδίνου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ). Τη σκηνοθεσία αυτής της εντυπωσιακής παραγωγής με τις θεαματικές αλλαγές σκηνικών υπογράφει η Polly Findlay [Πόλλυ Φίντλεϋ]. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ροζαλίντας ερμηνεύει η ηθοποιός Rosalie Craig [Ρόζαλι Κραίηγκ] (London Road, Μάκβεθ στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ-MIF), η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Evening Standard

O ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΜΛΕΤ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ SHAKESPEARE'S GLOBE ΣΤΟ ΜΜΑ



Με αφορμή τη συμπλήρωση 450 χρόνων από τη γέννηση του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (1564) τον Απρίλιο του 2014, το ιστορικό αγγλικό θέατρο Shakespeares Globe αποφάσισε να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο με μια διετή διεθνή περιοδεία σε 160 χώρες, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο την παράσταση «Globe to Globe Hamlet», η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο τόσο για το λιτό ύφος της, όσο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών της. Η εξαιρετική αυτή παραγωγή θα βρεθεί στην Ελλάδα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  για δυο παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στις 3:00 το μεσημέρι και στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

"ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΜΑΛΓΑΜΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ


Μετά την παράσταση «Στην άκρη του βατήρα», η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει το «Νηπιαγωγείο».  Ένα νέο έργο που ερευνά και εμπνέεται  από τη θεματική «Ενήλικας-Παιδί», τη θεματική του ενήλικα που εμφανίζει ανήλικες συμπεριφορές και υποκινείται από ψυχικούς μηχανισμούς που απαντώνται στα πρώτα χρόνια της ζωής, εκείνα της νηπιακής ηλικίας. Το Υπερεγώ του ανήλικου ενήλικα, δεν είναι παρά η άλλη εκδοχή του παιδικού ναρκισσισμού.