Pages

"ΈΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ" ΤΟΥ Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ ΑΠΟ 23/12 ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ"


Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφκι «Έγκλημα και Τιμωρία» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. 

"ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ" ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ


Το έργο Τα ωραία χέρια μας επικεντρώνεται στη σύνθεση μιας σειράς εικόνων που ανασύρουν από τη μνήμη τους έξι πρόσωπα κατά τη μυσταγωγική και καθαρτήρια συνάντησή τους. Μέσω της τυπολογίας ενός ταφικού τελετουργικού, των ιδιόμορφων κανόνων συμπεριφοράς που αυτό επιβάλλει, εκδιπλώνεται η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην ατομική εμπειρία και το ιερό στοιχείο της ύπαρξης.

"ΚΑΡΜΕΝΣΙΤΑΣ" : ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ


Η πρεμιέρα των Καρμενσίτας, της νέας παραγωγής της ΕΛΣ για παιδιά, θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ολύμπια, μετά την ματαίωση των παραστάσεων του Νοεμβρίου, λόγω στάσεων εργασίας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παραγωγή, σε ιδέα της Α' Χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μαρίας Κουσουνή, η οποία συνδυάζει την όπερα και το μπαλέτο και βασίζεται στην μουσική της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ.

"ID" - CIRQUE ELOIZE: ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


Τα φετινά Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά το συναρπαστικό Cirque Éloize [Σιρκ Ελουάζ] που θα παρουσιάσει στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου το εκθαμβωτικό υπερθέαμα με τίτλο iD. Από τις 15 έως τις 18/12, έχουν προγραμματιστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη βραδινές παραστάσεις (ώρα έναρξης 20:00), ενώ το Σάββατο 19/12 μία απογευματινή και μία βραδινή (ώρες 16:00 και 21:00). Την Κυριακή 20/12, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε δύο παραστάσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα (ώρες έναρξης 12:00 και 17:00).