Pages

"ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ


Σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου επαναλαμβάνεται για μία μόνο παράσταση η "Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη" στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, αφιερωμένη με σεβασμό σε αυτούς που θυσιάζουν την ζωή τους σε αγώνες χωρίς καμιά επιδίωξη να γίνουν ήρωες ή σωτήρες αλλά κινούμενοι μόνο από πηγαία αισθήματα αλληλεγγύης, αγάπης και τιμής για τους ανθρώπους. Θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος για το Πολυτεχνείο και τον Αλέκο Παναγούλη. Τα έσοδα θα διατεθούν για την περίθαλψη και την εμψύχωση των προσφύγων που καταφθάνουν στην Χίο.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2016 ΣΤΟ ΝΕΟ RΕΧ


To Εθνικό Θέατρο  φιλοξενεί σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στο Νέο Rex το επίσημο άνοιγμα της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.  Το έργο «Μάγκντα Γκαίμπελς» του Γιώργου Βέλτσου εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» και σηματοδοτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Οι προσκεκλημένοι και οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν με αγγλικούς υπέρτιτλους την παράσταση.

ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ: Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ


Τους λόγους της παραίτησης της από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου, που περιλαμβάνονται στην ειρηνική επιστολή που έγραψε και απέστειλε πριν από 2 μήνες στον Υπουργό Πολιτισμού, κατέθεσε δημόσια η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση. "Ο λόγος που δεν την δημοσιοποίησα τότε ήταν (κατηγορούμενη μάλιστα από κάποιους ότι δεν παίρνω θέση) ήταν ακριβώς για να μην συντελέσω κι εγώ στην ένταση που είχε δημιουργηθεί και για να μην χρησιμοποιηθεί με τρόπο που δεν ήθελα, σαν ένα ακόμη εργαλείο αντιπαράθεσης και διχόνοιας". Για έλλειψη χημείας ανάμεσα σε αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ. και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, όπως αυτή εκδηλώθηκε κυρίως ως προς την ερμηνεία του νομικού πλαισίου για τα ζητήματα της δημιουργίας και της διοίκησης της Σχολής Σκηνοθεσίας, κάνει λόγο η καταξιωμένη ηθοποιός.