Pages

CONTRACTIONS TOY ΜΑΙΚ ΜΠΑΡΛΕΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ


Η  Πέμη Ζούνη επέλεξε να ανεβάσει, τη φετινή θεατρική σεζόν, το έργο “Contractions” που έγραψε ο Βρετανός Μάικ Μπάρλετ το 2008, μόλις 28 χρονών, αναρωτώμενος «Τι κοινωνία κυοφορούμε;» θέλοντας να περιγράψει τη διαδικασία της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης. Η  Αγγελική Παρδαλίδου υποδύεται την Έμμα, την πρόθυμη υπάλληλο μιας πολυεθνικής και η Αναστασία Χαριτίδου, την δίχως όνομα απρόσωπη μάνατζερ, ενώ τη μετάφραση του έργου από τα αγγλικά στα ελληνικά φρόντισε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜ ΓΚΟΡΓΚΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ


Το 1905, ο Μαξίμ Γκόρκι, «συνεχίζοντας από κει που σταμάτησε ο Τσέχωφ», γράφει  Τα παιδιά του ήλιου ενώ βρίσκεται ακόμα στη φυλακή μετά την αιματηρή καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων  στην Αγία Πετρούπολη  από τη φρουρά του τσάρου, που πυροδότησε ουσιαστικά την πρώτη ρωσική επανάσταση. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 14 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΧΤΙΡ ΕΥΡΩ...


Το ΑΑΨΟΥ (Άσυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικής Υστερήσεως), ο Φωκίων (Καπνίδης), ο Τάκης,  η Δωροθέα, ο πλανήτης Έλλην, ο Νεκρός της Αμφίπολης, οι ψεκασμοί,οι ψεκασμένοι και το αντί-ψεκαστικό Νο-Φρήν -σε μια σύμπραξη της αγγλικής γλώσσας με την ελληνική για να μην σοβαρευτούμε ποτέ- ο Φειςμπούκις (facebook), ο Τουιτέρογλου (twitter) και ο Γιουτουμπτζής (you tube) , o Αισχύλος, ο Μακρυγιάννης και ο Έλγιν, ο Αντρέας, ο Βασίλης, ο ΑΒ, το έπος του 40-ΌΧΙ/ ΝΑΙ δημοψηφίσματος, οι χοροί στο σύνταγμα, οι selfies, οι 17 ώρες του Αλέξη, τα μνημόνια, τα ισοδύναμα, τα προαπαιτούμενα και τα Ντέ μπά τε να... (debate)... η δίψα του πομπού και η νύστα του δέκτη, ο Μπόγδανος-Μπογδάνος, ο Ζουράρης, ο Χειμωνάς, η αυτοκτονία, η μελαγχολία, η μνήμη, η λήθη και η παιδεία, όλα αυτά και άλλα πολλά σε ένα one man show που δικαίως θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πολιτική σάτιρα της χρονιάς, με τον Βασίλη Παπαβασιλείου να αποσπά το πιο ενθουσιώδες και επίμονο χειροκρότημα των θεατών και τα γέλια να διακόπτουν συνεχώς τον χειμαρρώδη λόγο του ΦΚ που χθες είχε και στην πραγματικότητα την τιμητική του λόγω πρεμιέρας στην σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα και "αν δεν χάσω τον ειρμό μου, αυτό θα είναι το θέμα μου..."