Pages

RES RATIO NETWORK: "ΤΕΦΡΑ ΚΑΙ ΣΚΙΑ" ΤΟΥ ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΖΑ


Το Rēs Ratio Network υποδέχεται τον Δημήτρη Καραντζά, παρουσιάζοντας από 26Οκτωβρίου στο Θέατρο Ροές το έργο Τέφρα και σκιά, που αποτελεί μια κρυπτογραφημένη παραβολή για την αποδοχή της βίας, την υπακοή στην δύναμη εκείνου που την ασκεί και την ατομική ευθύνη εκείνου που συναινεί. Η μετάφραση είναι της Τζένης Μαστοράκη ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Χρήστος Λούλης και η Εύη Σαουλίδου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΥΓΜΑΛΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΖΑΝ-ΦΙΛΙΠ ΡΑΜΩ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ


Η Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, μετά την επιτυχημένη πορεία της όπερας «Сendrillon» της Pauline Viardot (σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), στρέφει το βλέμμα της στο γαλλικό μπαρόκ με την όπερα-μπαλέτο "Pygmalion" του J.P. Rameau. Ο φόβος και το πάθος, η διαρκής αγωνία και τα αδιέξοδα του καλλιτέχνη μεταμορφώνονται σε ένα μπαρόκ οπερατικό κομψοτέχνημα από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του είδους. 

"DOURGOUTI ISLAND HOTEL" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ"


Μια περιπατητική παράσταση στην "τράνζιτ" γειτονιά του Δουργουτίου, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσφυγική, αγωνιστική και μεταναστευτική ιστορία, από την ομάδα "Όχι Παίζουμε" στο πλαίσιο της πλατφόρμας UrbanDig, από 23/10 έως 1/11, σε σύλληψη/δραματουργία Γιώργου Σαχίνη, Ειρήνης Αλεξίου, Κατερίνας Κωνσταντινάκου και Άννας Μαγουλιώτη. Η παράσταση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Τεχνών του Δρόμου και Ελευθέρης Έκφρασης που εορτάζεται στις 26/10 και συμπεριλαμβάνει επίσης τα αποτελέσματα του εργαστηρίου Hotel Obscura Athens που υλοποιείται στο πλαίσιο της ομώνυμης Ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Αυστρίας και Αυστραλίας.

DIGITAL REVOLUTION: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ


Το μέλλον είναι εδώ! Μετά το Κέντρο Τεχνών Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί από σήμερα την ανατρεπτική και άκρως διαδραστική έκθεση ψηφιακών τεχνών, που ακούει στο όνομα Digital Revolution και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου. Μια ανατρεπτική αφήγηση της ιστορικής εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας από το 1970 έως σήμερα μέσα από ένα ευρύ φάσμα εκθεμάτων που εκτείνεται από την χρυσή εποχή των  Pong & Space Invaders παιχνιδιών στα μηχανήματα με κέρματα ως τα παιχνίδια χαρακτήρων Poc Man και Super Maro, και από τον σχηματισμό του παγκόσμιου ιστού από τον Βρετανό Tim Berners Lee στα τέλη της δεκαετίας του 80, ως την τομή στον χώρο των οπτικών εφέ στο Gravity και στο Inception και την επανάσταση των Angry Birds στο i-phone της Apple. Μετρητές διάθεσης, διαδραστικά βίντεο, λογισμικά προσομοίωσης ομιλίας, ψηφιακοί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων,  φορέσιμες τεχνολογίες, και πρωτοποριακά installations εντός και εκτός Στέγης (Ευρυδάμαντος & Γαλαξία 2 και Odeon Star City) περιμένουν το κοινό, για να πειραματιστεί αλλά και να προβληματιστεί μαζί τους αμφισβητώντας τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό κόσμο και στο εικονικό περιβάλλον.