Pages

Ο "ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΡ.6" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Μετά από μια σύντομη και πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και τις αρχές Οκτωβρίου στην Πάτρα, ο 'Θάλαμος αρ. 6' σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου επιστρέφει με παραστάσεις στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας από τις 22 Οκτωβρίου.

ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΑΠΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ"

"Ας ενωθούμε, ασ πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μια καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!"

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση με τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου, συνεχίζει για 5η χρονιά την πορεία της, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου. 

"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ ΗΣΥΧΗ" - ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

"Σταυρώνω γα χέρια μου και περιμένω. Τίποτε δε φοβάμαι, τίποτε δεν ελπίζω. Είμαι ήσυχη."

Η Ομάδα7 παρουσιάζει – για πρώτη φορά μετά τη θρυλική παράσταση του Εθνικού, το 1932 – το πρωτοποριακό θεατρικό έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη "Ενώ το πλοίο ταξιδεύει", με στόχο να αναδείξει την διαχρονικότητα της γραφής της αλλά και το επίκαιρο του έργου της. Με βασικό συντελεστή το σώμα και την φωνή των 7 ηθοποιών που υποδύονται 35 ρόλους, προτείνει ένα θέαμα όπου συνυπάρχουν η video art, το ηχητικό κολάζ, η εικαστική εγκατάσταση και η θεατρολογική έρευνα, εμμένοντας στη συλλογικότητα της καλλιτεχνικής έκφρασης και την ανάγκη για πολυσυλλεκτικότητα. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου, στον Τεχνοχώρο CARTEL.

"ΕΝΑ ΨΥΧΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ" ΑΠΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΣ


"Για μένα αυτή η παράσταση ήταν ένα ψυχικό botox" , είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες για την υπερπαραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων "Billy Elliot The Musical", που σκηνοθετεί και που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου στο Παλλάς. Η "περιπέτεια" που ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες περίπου, έφτασε στο τέλος της και 26 ηθοποιοί, 14 μικροί χορευτές, 10 μουσική και 16 συντελεστές είναι έτοιμοι να μεταφέρουν επί σκηνής την ιστορία του μικρού ταλαντούχου χορευτή. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αποστόλης Τότσικας, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτικά Στασινοπούλου. Μαζί τους έξι υπέρ-ταλαντούχα αγόρια: τρείς Μπίλυ Έλιοτ, που είναι ο Πέτρος Ζαμπάκας 13 χρονών, ο Ανδρέας Καρτσάτος 12 χρονών και ο Σωτήρης Πιερράκος 12 χρονών και τρεις Μάικλ , οι "κολλητοί" φίλοι του Μπίλυ, ο Δημήτρης Βάνος 13 χρονών, ο Παναγιώτης Τασούλης 12 χρονών και ο Φοίβος Χονδρέλης 10 χρονών. Την μετάφραση έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Γαλέος. Όλοι οι συντελεστές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για αυτή την παραγωγή που έγινε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, και αναφέρθηκαν στις εντατικές πρόβες και στην σκληρή δουλειά που προηγήθηκε για ένα μιούζικαλ που θα μείνει στην ιστορία και που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ευρωπαϊκές παραγωγές!