Pages

"ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2" : ΔΥΟ ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ



Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή και τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών. Η παράσταση της ομάδας "Ιδέα", που αποτελείται από τους Κώστα Γάκη, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνο Μπιμπή, συνιστά διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare και μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου "Festival Almagro" της Ισπανίας, παρουσιάζεται για 3 χρονιά στο Αθηναϊκό κοινό!

ELVEDON ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΡΤΑ - ΑΠΟ 12/10

Μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι, το ELVEDON του Χρήστου Παπαδόπουλου, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του ΠΟΡΤΑ για λίγες μόνο παραστάσεις. Πρόκειται για μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ «Τα κύματα».

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΣΕΡΛΙΝΕ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Ο Γιάννης Καλαβριανός, ένας από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και την Μπέττυ Αρβανίτη (στον πρωταγωνιστικό ρόλο), σχεδόν 25 χρόνια μετά το ανέβασμα του πέμπτου κεφαλαίου των «Αθώων» του Μπροχ (διασκευή του οποίου αποτελεί το κείμενο της παράστασης), όταν είχε παρουσιαστεί σαν μονόλογος με την Αλέκα Παϊζη και τίτλο: « Η διήγηση της υπηρέτριας Τσερλίνε». Η παράσταση με τίτλο "Η Τσερλίνε και το Σπίτι των Κυνηγών" ξεκινά στις 28 Οκτωβρίου.