Pages

ΤΟ "ΚΑΓΚΟΥΡΩ" ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗ ΑΠΟ 15/10 ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ"


Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο θέατρο, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καγκουρώ», υπό  τη σκηνοθετική ματιά του νέου σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ορφέα ο Γιώργος Παπαπαύλου, ενώ το ρόλο της Μαρίνας ερμηνεύει η Λένα Δροσάκη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΤΣΕΝΤΣΙ" ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Η «Οικογένεια Τσέντσι» γράφτηκε την άνοιξη του 2015. Βασίζεται δραματουργικά στο θεατρικό έργο «Οι Τσέντσι» του Αρτώ και στην πραγματική ιστορία από το ομώνυμο χρονικό του Σταντάλ. Οι Τσέντσι (Les Cenci) του Αρτώ αποτέλεσαν έργο-ορόσημο για το λεγόμενο «Θέατρο της Σκληρότητας» και το κείμενό του θεωρήθηκε υψηλής δραματουργικής δύναμης και μεγάλης επιρροής σε πολλαπλά πεδία και κινήματα των τεχνών του 20ου αιώνα. Το έργο, σε σύλληψη - σκηνοθεσία - μετάφραση πρωτότυπων κειμένων Ιόλης Ανδρεάδη, ανοίγει αυλαία από 17 Οκτωβρίου 2015 στον ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. Το κείμενο της παράστασης συνυπογράφουν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης.

ΜΕ ΤΟ "ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΛΟ" ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΣ


Με μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, το Μαγικό αυλό του Β.Α. Μότσαρτ, ξεκινά η φετινή καλλιτεχνική περίοδος στην Εθνική Λυρική Σκηνή, που διανύει το τελευταίο της φθινόπωρο στο ιστορικό Ολύμπια της οδού Ακαδημίας, (μιας και από το φθινόπωρο του 2016 θα ξεκινήσει την δοκιμαστική λειτουργία της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), το θέατρο στο οποίο παρουσιάζει παραγωγές από το 1944 έως σήμερα (με μια μικρή διακοπή από το 1954 έως το 1957, οπότε κατεδαφίστηκε το πρώτο θέατρο Ολύμπια και στην θέση του ανεγέρθη το σημερινό). Ο "Μαγικός Αυλός" θα παρουσιαστεί στις 23, 24, 25, 30, 31 Οκτωβρίου & 1, 4, 8 Νοεμβρίου 2015, σε μουσική διεύθυνση των Γιώργου Πέτρου και Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία του Αρνώ Μπερνάρ.