Pages

"ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΟΝΟΜΑΖΩ ΛΗΘΗ" ΤΟΥ LAURENT MAUVIGNIER ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ


Το κείμενο το πολυβραβευμένου γάλλου συγγραφέα Laurent Mauvignier Αυτό που εγώ ονομάζω λήθη παρουσιάζεται από τις 3 Οκτωβρίου 2015, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ), σε μετάφραση του Σπύρου Γιανναρά (εκδόσεις Άγρα), σκηνοθεσία της Άσπας Τομπούλη και ερμηνεία του Νίκου Νίκα. Το έργο και ο συγγραφέας παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική μορφή, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. 

4 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ


Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου ρεπερτορίου για τη σεζόν 2015 - 2016, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ανακοινώνει τη φιλοξενία τεσσάρων εξαιρετικών παραστάσεων θεάτρου και χορού, που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.  Πρόκειται για τις παραγωγές «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, «Θέλω μια χώρα» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, «Ερωτόκριτος» από την ομάδα «Κι όμως κινείται» και τους Χαϊνηδες και το «Δάσος - Ταμπού» της ομάδας Griffon. Ο αριθμός των παραστάσεων είναι περιορισμένος. Η παρουσίαση του προγράμματος 2015 – 2016 θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 12.00 στη σκηνή της Φρυνίχου (Φρυνίχου 14, Πλάκα) και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

DEUTSCH GRIECHISCHES THEATER - ΙΚΕΤΙΔΕΣ - 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος, με το Ελληνογερμανικό Θέατρο DEUTSCH GRIECHISCHES THEATER, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια συνεχούς δράσης στη Γερμανία και παρουσιάζει τις Ικέτιδες, έργο γραμμένο από τον ίδιο και εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Αισχύλου, για μία και μοναδική βραδιά στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 21.00. Στο νέο αυτό έργο, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα με υπέρτιτλους, το αρχαίο δράμα συναντά το ‘θέατρο-ντοκουμέντο’, καθώς η παράσταση βασίζεται σε πραγματικές αφηγήσεις πολιτικών προσφύγων που ζουν σήμερα στην Γερμανία.