Pages

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ: "ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΝΑΙ ΠΟΤΕ"


Στο Βασιλικό Θέατρο έγινε σήμερα η πρώτη παρουσίασης νέας Διοίκησης Διεύθυνσης τουΚΘΒΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα πρώτα έργα του ρεπερτορίου 2015-2016, η νέα τιμολογιακή πολιτική, καθώς και η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο θέατρο. 

Σ.ΧΑΤΖΑΚΗΣ:"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ&ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΩΝ"


Με ανακοίνωση του και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Σωτήρης Χατζάκης στρέφεται κατά του νυν καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Στάθη Λιβαθινού, τόσο για τα έργα του ρεπερτορίου για το έτος 2015-2016 που όπως αναφέρει, στην πλειοψηφία τους αποτελούν έργα δικού του προγραμματισμού" όσο και για τους υπαινιγμούς για την οικονομική διαχείριση κατά την θητεία του στο Εθνικό, επικαλούμενος την μαρτυρία του "ειδικού συμβούλου" του κ. Μανωλόπουλου.

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει για δεύτερη χρονιά Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου με πλήρως ανανεωμένο το πλαίσιο και την οργανωτική του δομή και σκοπό την ανάδειξη  μιας νέας γενιάς θεατρικών συγγραφέων και την προβολή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Δ.Σ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: "ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ"


Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου διαψεύδει όσα γράφτηκαν στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο για τις χορηγίες, την Δραματική Σχολή και το θέμα της μετεγκατάστασης της στο "Σχολείον" της Ειρήνης Παπά, το Τμήμα Σκηνοθεσίας και τις συμβάσεις, ενώ όσον αφορά στην φράση που χρησιμοποίησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού κ. Στάθης Λιβαθινός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σκεπτικό του Δ.Σ. για την απόρριψη των προτάσεων του :"Σκεπτικό είχαν και οι Ναζί για τον σφαγιασμό των Εβραίων", το κατηγορεί για "αλαζονική συμπεριφορά και διάθεση επιβολής που θα μείνει στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου σαν δείγμα γραφής και δίψα για εξουσία."