Pages

ΤΟ FRINGE LIVE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ


Το Athens Fringe Live επιστρέφει το 2015 για έβδομη συνεχή χρονιά, για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Αθήνας με το ίδιο μότο, «η Αθήνα μάς ανήκει»! Το κέντρο της πόλης, στο Βρυσάκι,  Χώρος Τέχνης & Δράσης Βρυσακίου 17, στην Πλάκα, πλημμυρίζει μουσική, χορό και θέατρο από δημιουργούς, από κάθε μορφή τέχνης και κάθε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσω του Fringe Network (www.fringenet.gr).

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΒΛΙ ΤΟΥ ΚΕΧΑΪΔΗ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ


Κλείνοντας 10 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, η κορυφαία νεοελληνική σάτιρα παίρνει σάρκα και οστά, από τις 12 Ιουνίου, στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ο Δημήτρης Λάλος στη πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και οι ηθοποιοί Σαμουήλ Ακίνολα και Στέφανος Μουαγκιέ, έχοντας κρατήσει αυτούσιο το κείμενο του συγγραφέα, καταθέτουν την προσωπική τους ματιά πάνω σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα του νέου ελληνικού θεάτρου.

SANTORINI ARTS FACTORY (SAF) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πρόκειται να φιλοξενηθούν το 2015 στο χώρο του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF), παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Σημαντικοί καλλιτέχνες συμπράττουν στο Santorini Art Factory με θεατρικές παραστάσεις (όπως οι "Κατερίνα", του Α. Κορτώ, Αβελάρδος και Ελοίζα, του Γ. Καλαβριανού και Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης, του Volker Ludwig) , εκθέσεις & εγκαταστάσεις, χορό, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρο για παιδιά και εφήβους, μετακλήσεις από το εξωτερικό, συμπράξεις με διεθνή ινστιτούτα πολιτισμού και φορείς όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου,τα Φεστιβάλ Κυκλαδίτικων Νησιών κ.α. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 20.07 έως τις 29.08 ενώ από 13 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στους χώρους του αναπαλαιωμένου εργοστασίου Τομάτας "Δ. Νομικός" στη Βλυχάδα Σαντορίνης ο εικαστικός κύκλος "Removement" με όχημα μια νέα πρωτοποριακή γλώσσα συντεθειμένης από fine & visual arts που αποσκοπεί στην ερμηνεία, την απόδοση και την συνθετική  παρουσίαση της κίνησης και της μεταβολής στους τόπους που παρουσιάζεται.