Pages

SAF- SANTORINI ARTS FACTORY - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015



Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) άνοιξε τις πόρτες του πιλοτικά το καλοκαίρι του 2014, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους πυρήνες πολιτιστικής δράσης στο νησί της Σαντορίνης και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και ένα σταυροδρόμι πολιτισμού. Με βασική προτεραιότητα το ίδιο το νησί και τους κατοίκους του, το SAF οργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα ενισχύει την προβολή του νησιού, της αρχαίας αλλά και της νεότερης ιστορίας του, τις σύγχρονες δραστηριότητες και τα υλικά και πολιτισμικά αγαθά που έχει να προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που φιλοξενεί κάθε χρόνο. H παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων του SAF για το καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη στο Κολωνάκι.

FFF/ ROGER BERNAT: DOMINI PUBLIC (ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ) : 29-31 ΜΑΪΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ


Ένα πλήθος στέκεται στο μέσον μιας πλατείας – είναι οι θεατές και, ταυτόχρονα, οι πρωταγωνιστές του Domini Public (Δημόσιος χώρος). Διότι το έργο αυτό ανάγει τον θεατή από απλό παρατηρητή σε περφόρμερ, αλλά και παίκτη ενός τρισδιάστατου παιχνιδιού ρόλων, το οποίο αντλεί τους κανόνες του από τη στατιστική, ενώ συγχρόνως μοιάζει με ανθρωπολογικό, κοινωνιολογικό, πολιτικό και οντολογικό πείραμα. 

"ΑΙΑΣ" ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


"Μα πρέπει ή με τιμή να ζή ένας άντρας ή να πεθαίνει με τιμή. Αυτό είναι." (στιχ. 479). Η Σύλβια Λιούλιου, τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του Σολωμικού Λάμπρου, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών και συναντά έναν δημιουργικό πυρήνα νέων καλλιτεχνών που εγκαινιάζουν με τον Αίαντα (γραμμένος περίπου το 450 π.Χ.) την έρευνά τους πάνω στο αρχαίο δράμα. Στο κέντρο της συνάντησής τους ο Αίας, ο πρώτος αυτόχειρας, ο αρχετυπικός -στην κόψη της νεότητας- ήρωας, που υπερασπιζόμενος μέχρι θανάτου τις αρχαϊκές αξίες, μοιάζει να αφήνει πίσω από την εφτάδιπλη ασπίδα του, σα «στοιχημένους», όλους τους υπόλοιπους ήρωες της σοφόκλειας δραματουργίας. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.