Pages

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΧΟΡΝ


Στον Μιχάλη Σαράντη απονεμήθηκε το βραβείο Χόρν για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χόρν "Φλαντρώ" (Εθνικό Θέατρο) και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη "Ιππόλυτος" (Επίδαυρος), σε σκηνοθεσία και τα δυο της Λυδίας Κονιόρδου. Ο Μιχάλης Σαράντης είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Κάρολος Κουν, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με την Ξένια Καλογεροπούλου, τον Βασίλη Παπαβασιλείου, τον Νίκο Μαστοράκη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Δημήτρη Λιγνάδη κ.α. Ο νεαρός ηθοποιός φορά πλέον τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χόρν, παίρνοντας την σκυτάλη από τον περσινό νικητή του βραβείου "Δημήτρης Χόρν" Γιώργο Χρυσοστόμου ενώ μιλώντας για αυτή την σημαντική διάκριση ευχαρίστησε τον Νίκο Καραθάνο για την στήριξη που του προσέφερε και την Λυδία Κονιόρδου, την οποία όπως είπε θεωρεί δασκάλα του, για τις ευκαιρίες που του έδωσε. 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ


Το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία» παρουσιάζουν τα Αθηναϊκά Θέατρα τον Μάρτιο στο Παλλάς σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου ΧατζιδάκιΤην εποχή που γράφτηκε το έργο ο κόσμος έβγαινε από τα ερείπια του Β' παγκοσμίου πολέμου και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί για να χτίσει ξανά τη ζωή του. Ήταν η περίοδος της αυτοεξορίας του συγγραφέα στις ΗΠΑ και ο αρχικός τίτλος του ήταν, «Ο Καυκασιανός κύκλος με τη κιμωλία». Ολοκληρώθηκε το 1945 και έμελλε να γίνει από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Γερμανού δραματουργού και ποιητή παγκοσμίως.

"BEHIND THE BEAUTIFUL FOREVERS" - TO NEO ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΧΕΑΡ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το έργο Behind the Beautiful Forevers είναι η έβδομη παραγωγή της φετινής σειράς αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η παράσταση από το Olivier Theatre του Λονδίνου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ.

ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ HERMANN BROCH


Μήπως η ενδογενής και ίσως αναπόδραστη αιτία της ανόδου του ναζισμού ήταν η ηθική και πνευματική αποσταθεροποίηση του 19ου αιώνα; Τέτοια ερωτήματα θα εγείρει η σκηνική μεταφορά της εμβληματικής μυθιστορηματικής τριλογίας του Hermann Broch, Οι υπνοβάτες (1932), αυτού του συγκλονιστικού χρονικού που χαρτογραφεί την τριακονταετία (1888-1918) κατά την οποία η Ευρώπη οδηγήθηκε από την παρακμή του ρομαντισμού στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον εναγκαλισμό του φασισμού.