Pages

"MASTER AND MAN" ΑΠΟ 12.01 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ


Το Θέατρο Πόρτα εντάσσει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του ένα δίπτυχο πρόγραμμα χορο-θεατρικών παραστάσεων κάτω από τον κοινό τίτλο-υπότιτλο: Aφή: από το Αφη-γηματικό στο Αφη-ρημένο, Από τη δυναμική του λόγου στην ένταση των σωμάτων. Πρόκειται για δύο παραστάσεις χορού με αφορμή την κλασσική λογοτεχνία. H πρώτη παράσταση βασίζεται στο Master and Man του Λέοντος Τολστόι σε χορογραφία της Αμάλιας Μπένετ, μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου, με τους Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο από 12 Ιανουαρίου 2015 κάθε Δευτέρα για 6 μόνο παραστάσεις (έως 16 Φεβρουαρίου).

"ΜΑΥΡΟ ΑΙΜΑ" - ΠΡΕΜΙΕΡΑ 26.01 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Από πότε ο πόλεμος έγινε ο πατέρας των πάντων; Πότε αναγορεύτηκε η καταστροφή κατόρθωμα; Οι πρώτοι ιδιοκτήτες γης, από ποιόν την κληρονόμησαν; Ποια ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος είπε: «αυτό εδώ είναι δικό μου»; Το έγκλημα, πότε έπαψε να είναι εσωτερική υπόθεση των τύψεων και έγινε υπόθεση του νόμου; Μήπως όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος σκότωσε την μητέρα του και κρίθηκε αθώος; Μήπως τη στιγμή εκείνη που εξαγόρασε τις Ερινύες που τον καταδίωκαν, έγινε κατ’ εικόνα και ομοίωση του θεού του, σκότωσε τη μητέρα του και στο πρόσωπό της την ίδια του τη φύση;

BIJOUX DE KANT - "ΓΕΙΡΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ"

Performans του εργαστηρίου bijoux de Kant factory

Η bijoux de kant αγαπά να μελετάει συστήματα και μηχανισμούς και παθιάζεται με το σπασμένο δόντι στο γρανάζι που θα κάνει τη μηχανή να καταρρεύσει και να γίνει κάτι άλλο. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Factory: ένα εργοστάσιο στους κόλπους του οποίου αποσυναρμολογούνται και συναρμολογούνται εκ νέου μηχανισμοί τέχνης.

ΑΡΤΩ & ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ: AVEC UN PISTOLET/ ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ 31.01


Παρίσι, 1947. O Αντονέν Αρτώ εμφανίζεται σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Δείχνει ήρεμος. Είναι ήρεμος. Ύστερα από εννέα χρόνια ψυχιατρικού εγκλεισμού και έχοντας υποστεί 51 ηλεκτροσόκ, μοιάζει να έχει επανέρθει στην «τάξη».

ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " ΗΡΑΚΛΗΣ, ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ


Μετά τον ρόλο του Θεού Διονύσου στις Βάκχες του Ευρυπίδη ο Σάκης Ρουβάς ενδύεται την λεοντή και το ρόπαλο του μυθικού ήρωα Ηρακλή, στην πρώτη θεατρική παραγωγή του θεάτρου Πάνθεον, με τίτλο "Ηρακλής οι 12 Άθλοι", σε σύλληψη και σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Το αρχικό κείμενο της παράστασης έγραψε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης ενώ τη διασκευή / δραματουργική επεξεργασία του έργου έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Λιγνάδης. Την σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους, τους στίχους η Νίκη Παπαθεοχάρη και την ηχητική σύνθεση ο Γιώργος Πούλιος. Τον ρόλο του Ευρυσθέα ενσαρκώνει υπέροχα η Ρούλα Πατεράκη, ενώ στον ρόλο της Αθηνάς και της Ήρας συναντάμε αντίστοιχα την Ναταλία Δραγούμη και την Αγορίτσα Οικονόμου.