Pages

BLINDSPOT THEATRE GROUP-"ENTA ΓΚΑΜΠΛΕΡ" ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΙΨΕΝ


«Επιτέλους μία πράξη»! Η ατάκα-κραυγή ανήκει στην πιο απολιθωμένα αμετακίνητη, αυτοκαταστροφικά μοναχική, οδυνηρά αδρανή ηρωίδα του παγκόσμιου δραματολογίου, την Έντα Γκάμπλερ. Η κεντρική ηρωίδα του αριστουργήματος του Ίψεν δανείζει στο έργο –καθόλου τυχαία– το πατρικό της ονοματεπώνυμο. Αν και παντρεύεται τον ανώριμο και χαμηλότερου κοινωνικού και οικονομικού στάτους Γκέοργκ Τέσμαν, η ξεπεσμένη πια κόρη του στρατηγού Γκάμπλερ δεν δέχεται ποτέ να γίνει η Έντα Τέσμαν. Το παρελθόν, με τη μορφή του ανεκπλήρωτου έρωτά της για τον εμπνευσμένο επιστήμονα αλλά αυτοκαταστροφικό Άιλερτ Λέβμποργκ, εισβάλλει με ορμή. 

"ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ" ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TERRE DE SEMIS ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


«Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα.» Η πρώτη παράσταση της νεοσύστατης ομάδας T.d.S. (Terre de semis), με τίτλο " Μεγάλοι Δρόμοι", που βασίζεται σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη με την ίδια, τον Άρη Λάσκο και τη Μυρτώ Γράψα επί σκηνής, την Αμάλια Μπένετ στην επιμέλεια της κίνησης και τους Sancho 003 στη μουσική σύνθεση κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου 2015, στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

"ΛΙΛΙΟΜ" ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΘΩΜΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ


O Θωμάς Μοσχόπουλος, μετά τις παραστάσεις Mistero Buffo και Ρινόκερος, στην πρώτη του σκηνοθεσία βραδινής παράστασης ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου καταπιάνεται με το Λίλιομ του Φέρεντς Μόλναρ, το δεύτερο έργο του κύκλου των φετινών βραδινών παραστάσεων με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα». 

Ο ΡΟΖΕΝΚΡΑΝΤΖ ΚΑΙ Ο ΓΚΙΛΝΤΕΡΣΤΕΡΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ - ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Μετά την επιτυχία της πρώτης της παραγωγής, «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» του Juan Mayorga, η εταιρεία θεάτρου «Εν Δράσει» επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Επί Κολωνώ» για να παρουσιάσει την παράλογη, κωμικοτραγική ιστορία των δυο νεαρών αυλικών του Άμλετ, του Ρόζενκραντζ και του Γκίλντενστερν, δια χειρός Tom Stoppard. «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», το αριστούργημα του σπουδαίου βρετανού συγγραφέα, από τις 26 Ιανουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Θα προηγηθούν 5 μοναδικές προ-παραστάσεις με μειωμένη είσοδο και απαραίτητη κράτηση θέσης από 13 έως 25 Ιανουαρίου.