Pages

ΑΩ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ


«Θα δημιουργηθεί μια καινούργια έκφραση στην τέχνη που θα  διαδεχτεί το χάος. Έργο του καλλιτέχνη σήμερα είναι να βρει μια έκφραση που να συνθέτει τα συντρίμμια.»

Μια παράσταση μανιφέστο βασισμένη στον "Ακατανόμαστο" του Σάμουελ Μπέκετ, σε σύλληψη - σκηνοθεσία - ερμηνεία Αργύρη Πανταζάρα. Ο «Ακατονόμαστος»γράφτηκε το 1953. Το κείμενο αυτό αποτελεί το τελευταίο μέρος της «Τριλογίας» του Beckett, στην οποία εμπεριέχονται και τα μυθοπλαστικά έργα «Μολλόυ» και «Ο Θάνατος του Μαλόν».Eίναι  ένα μείγμα από αναμνήσεις και υπαρξιακούς συλλογισμούς. Ο Ακατονόμαστος είναι ένας αφηγητής χωρίς όνομα που χρησιμοποιεί το λόγο του όχι ως μέσο έκφρασης ολοκληρωμένων σκέψεων, αλλά ως μια διαδικασία συνεχούς παραγωγής ήχων και συνειρμών.  Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ TENNESSEE WILLIAMS ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Με το έργο του αυτό ο συγγραφέας πέτυχε να καταδείξει την αναλγησία του μακαρθισμού και των κοινωνικών συμβάσεων στην Αμερική του ΄50 ευαγγελιζόμενος και το τέλος τους. Ο Δημήτρης Μαυρίκιος καταπιάνεται για δεύτερη φορά, μετά την μεγάλη επιτυχία του "Γυάλινου Κόσμου" με έργο του T.W. στην 27χρονη συνεργασία του με την θεατρική εταιρεία "Πράξη" και την Μπέττυ Αρβανίτη με έργα ρεπερτορίου, και ως εκ τούτου η παράσταση αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ


Μετά από πρόσκληση του Υπουργού  Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Υπουργείο με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη καθώς και την ομάδα ηθοποιών των κοινωνικών δράσεων «Κατ΄ οίκων», «Επισκεπτήριο» και «Χώρος Δράσης». 

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ


Πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Μένη Κουμανταρέα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ


Τα συλλυπητήρια της για τον βίαιο θάνατο του Έλληνα διανοούμενου και λογοτέχνη Μένη Κουμανταρέα εξέφρασε με γραπτή ανακοίνωση της η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του Σύριζα, στην οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του.