Pages

"ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ" ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΜΑΚ ΝΤΟΝΑ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΕΜΗΣ ΖΟΥΝΗ


Ένα από τα ωραιότερα έργα του βραβευμένου με «Τόνυ», «Ολίβιε» και «Όσκαρ» Μάρτιν Μακ Ντόνα, γνωστού στο αθηναϊκό κοινό και από την πρόσφατη επιτυχία «Πουπουλένιος», αλλά και από τις ταινίες «Επτά ψυχοπαθείς» και «Αποστολή στην Μπριζ», από 22 Οκτωβρίου στη σκηνή του Φάουστ.

"IF ONLY..." ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ?


Η διεθνής ομάδα Cake Tree Theatre Company που έχει ως βάση της το Λονδίνο παρουσιάζει μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ "Χιονάτη", με τίτλο "If Only", σε μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι και με το στυλ του βωβού κινηματογράφου στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας. Το έργο θα ξεκινήσει να παρουσιάζεται από 20 Νοεμβρίου στο Bios (Πειραιώς 84, 104 35 Αθήνα).

ΣΛΑΝΤΕΚ ΤΟΥ ΕΝΤΕΝ ΦΟΝ ΧΟΡΒΑΤ, ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ



«Στην αρχή νόμιζα ότι η ζωή χωρίς κανόνες δεν έχει νόημα. Τώρα ξέρω ότι δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς. Κι αυτός είναι ο χειρότερος κανόνας» (Απόσπασμα του έργου)

O Δημήτρης Καραντζάς, μετά τον Κυκλισμό του Τετραγώνου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αβινιόν) και την Ελένη (Φεστιβάλ Επιδαύρου) καταπιάνεται με ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Έντεν φον Χόρβατ, το Σλάντεκ και εγκαινιάζει από 6 Νοεμβρίου 2014 τον κύκλο των τριών βραδινών παραστάσεων που θα παρουσιαστούν τη φετινή θεατρική περίοδο στο Θέατρο Πόρτα με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα». Ενα έργο που μιλάει για τα πιο άγρια ένστικτά μας, την ανάγκη ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης και την πραγματική αδυναμία του ανθρώπινου είδους να αντιδράσει σε μια κοινωνία απόλυτης αστάθειας και διάσπασης. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Άρης Μπαλής, Μιχάλης Οικονόμου, Αργύρης Πανταζάρας, Αινείας Τσαμάτης.

BITCH BOXER ΤΗΣ CHARLOTTE JOSEPHINE ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Ο Γιώργος Οικονόμου (Ιβάν και τα σκυλιά, Σέρλοκ Χολμς και ο Σκύλος των Μπάσκερβιλ, Η Αφροδίτη με τη γούνα) σκηνοθετεί την Ελίνα Ρίζου (Ελένη, Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου, Οδυσσεβάχ, Κουρέλι) στο έργο Bitch Boxer της Charlotte Josephine που θα παρουσιαστεί στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στις 17 Οκτωβρίου. Το έργο θα παιχθεί για 12 παραστάσεις.

H NOVA MELANCHOLIA ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ PERFORMANCE "ΩΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ" ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ



Πρεμιέρα σήμερα, Κυριακή 19/10, για την περφόρμανς της ομάδας Nova Melancholia βασισμένη στν ομώνυμη ποιητική συλλογή του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου (Εκδόσεις Ύψιλον, 1981) στο νέο χώρο για τις παραστατικές τέχνες στην οδό Χαλκοκονδύλη, που ακούει στο όνομα "Μπαγκλαντές".