Pages

ΒΑΤΡΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για τη θερινή καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 μία από τις πιο πρωτότυπες και ευρηματικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους «Βατράχους», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

ΟΘΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΖΕΠΠΕ ΒΕΡΝΤΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ


Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που έρχεται στο Ηρώδειο από 27-31 Ιουλίου είναι ο δημοφιλής Οθέλλος του Τζουζέππε Βέρντι. Το αριστούργημα του Βέρντι παρουσιάζεται σε νέα σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκου, ο οποίος επιχειρεί μια βαθιά ψυχολογική ανάγνωση του έργου. Ο Οθέλλος σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία του με τη Λυρική μετά τον περυσινό αριστουργηματικό Ιπτάμενο Ολλανδό, στο ρωμαϊκό ωδείο. Διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤ ΣΙΜΕΛΠΦΕΝΙΧ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ


Στις 20, 21 και 22 Ιουλίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Ιδομενέας του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ (2008) σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην πρώτη συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών. Ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών (Λευτέρης Βενιάδης, Παντελής Δεντάκης, Κλήμης Εμπέογλου, Ακύλλας Καραζήσης, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Νίνου, Γιάννης Νταλιάνης, Αλεξάνδρα Παντελάκη), κάτω από το βλέμμα ενός πλήθους εκατό ανθρώπων, βαδίζει στο αμμώδες τοπίο που εισβάλει στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260 για να παρουσιάσει το αριστουργηματικό ονειρικό ταξίδι του σύγχρονου γερμανού συγγραφέα στην ελληνική μυθολογία και τη συναρπαστική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.

Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, βάζει τα καλοκαιρινά της και αρχίζει περιοδεία σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβoυλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς. Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. Το έργο ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Highway και της Λυκόφως με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.