Pages

ΆΜΛΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" 28.4-2.5 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ


Στην τέταρτη παραγωγή της η «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» στρέφεται στους κλασικούς. Μέσα από τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ -ίσως το πιο αινιγματικό από τα έργα του- συνεχίζει την αναζήτησή της ποίησης που κρύβεται πίσω από τον λόγο. Πίσω από την κίνηση. Πίσω από τη μουσική. Μια νέα ελληνική μετάφραση του κειμένου, 20 έμπειροι αλλά και νέοι συντελεστές και μια ιστορία δίχως τέλος. Μέσα σε μια γενιά που ψάχνει να βρει την ανάσα της. Μια γενιά που πασχίζει να μιλήσει. Με δικά της λόγια.

Η COMEDIE-FRANCAISE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" ΤΟΥ ΖΑΝ ΑΝΟΥΙΓ



Η Κομεντί-Φρανσέζ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, ένα κορυφαίο έργο του σύγχρονου θεάτρου, προκλητικό, μαχητικό, ποιητικό, με μια ηρωίδα σύμβολο της παγκόσμιας μοίρας, της συνείδησης του 20ού αιώνα, σε σκηνοθεσία Μαρκ Πακέν και με ελληνικούς υπέρτιτλους. Μια μεταφορά για το άτομο που στέκει απέναντι στο παντοδύναμο κράτος, απελπισμένο και αδύναμο, αλλά επίμονο στις αντιστάσεις του. Γραμμένο στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, η Αντιγόνη του Ανούιγ είναι ένα έργο που έχει παρουσιαστεί στις σκηνές όλου του κόσμου άπειρες  φορές, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις και έχει μελετηθεί και αναλυθεί όσο λίγα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Μια σημερινή, ατίθαση ηρωίδα, ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης. Ένα έργο μαχητικό και ποιητικό για όλες τις εποχές-  Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Απριλίου (στις 20.00 μ.μ.) στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  Σε συνεργασία με το  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος" Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία 2014".

ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ: "Η ΜΗΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ"


«Άνθρωπος με άνθρωπο ό, τι απέμεινε από τον πολιτισμό του Δ. Δημητριάδη» «Η Μήδεια ήταν ένας ρόλος σταθμός στην ζωή μου» λέει στο Ozon Raw η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, με αφορμή την παράσταση «Πολιτισμός – Μια κοσμική Τραγωδία» του Δ. Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, που συνεχίζει την θριαμβευτική της πορεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. «Το γεγονός ότι έχει βιώσει αυτή την ερωτική προδοσία, είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τον άνθρωπο, την γυναίκα ιδιαίτερα, όλους μας και εμένα προσωπικά».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ/INTERVIEW: Η ΕΦΗ ΓΟΥΣΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ "CLEANSED" ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΙΝ - EFI GOUSI TALKS ABOUT SARAH KANE'S PLAY "CLEANSED"


Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Στα 21 της ξεκινά το μεγάλο ταξίδι στο χώρο του θεάτρου και περνά από τον «Σαίξπηρ στον Ρέιβενχιλ με μιαν αναπνοή», και από την σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από όπου αποφοίτησε το 2008 σε έναν ρόλο σταθμό στην καριέρα της , όπως εκείνος της Άννας Φρανκ, στο θέατρο Άνεσις. Ο λόγος για την Έφη Γούση