Pages

"ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ PEQUOD 3.3-15.4 ΣΤΟ SCROW THEATER


Άνθρωποι στα όρια της αντοχής τους. Άνθρωποι εμμονικά προσηλωμένοι στο παρελθόν. Άνθρωποι που κοκκινίζουν σαν παντζάρι σε κάθε επαφή. Άνθρωποι οικείοι ή ξένοι μεταξύ τους, διασταυρώνονται στο παγκάκι ενός πάρκου, μιας πόλης «σαν την Αθήνα».

"ΚΑΡΒΟΥΝΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΛΑΔΟΣ / ΠΡΕΜΙΕΡΑ 7.03


Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος, με την 30χρονη και συνεπή πορεία, συνεχίζει να δοκιμάζεται στο ενεργό, πολιτικό θέατρο. Στις 7 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Κάρβουνο», μια σύνθεση που βασίζεται σε αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων, αληθινές μαρτυρίες και  τραγούδια της εποχής. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος δοκιμάζει τη συνύπαρξη κωφών και ακουόντων ηθοποιών μαζί στη σκηνή. Μοιράζονται τους ίδιους ρόλους συμπράττοντας σε ένα πείραμα που στόχο έχει την απόλυτη ενσωμάτωση και συνεργασία κωφών και ακουόντων καλλιτεχνών.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ "ΣΕ ΦΙΛΩ ΧΕΡΜΠΕΡΤ" ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ STUDIO


Η παράσταση επιχειρεί να προσεγγίσει με τρυφερότητα, χιούμορ και κατανόηση την διαδρομή του Γερμανού συγγραφέα Χέρμπερτ Άχτερνμπους μέσα από ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι στο ζοφερό παρελθόν του. Το χειμαρρώδες έργο του διανοούμενου, ζωγράφου, κινηματογραφιστή και αβάν-γκαρτ καλλιτέχνη σε σκηνοθεσία-διασκευή Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και Νίκου Μαστοράκη διεισδύει στο περιθώριο της υπαρξιακής αναζήτησης, υπονομεύοντας όλες μας τις βεβαιότητες.

ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ "ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ


Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί τελικά η πρεμιέρα της παραγωγής "Η Νυχτερίδα", του Γιόχαν Στράους  του νεότερου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου, λόγω τεχνικού κωλύματος. Έργο γεμάτο χιούμορ και ανατροπές, πλημμυρίζει από τη γοητευτική μουσική της αυτοκρατορικής Βιέννης σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου, Ζωής Τσόκανου και Ανδρέα Πυλαρινού. Ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, με μερικές από τις πιο επιτυχημένες ανανεωτικές παραστάσεις οπερέτας στο ενεργητικό του, μεταφέρει τη δράση του έργου στην αθηναϊκή μπουρζουαζία της δεκαετίας του ’60.