Pages

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: "ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΡΑΧΝΗΣ" ΑΠΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104


1976, Αργεντινή, χούντα. Ο Βαλεντίν είναι φυλακή γιατί είναι αριστερός. Ονειρεύεται την επανάσταση. Ο Μολίνα είναι φυλακή γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Ονειρεύεται την αγάπη. Μοιράζονται το ίδιο κελί. To μυθιστόρημα :Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης: εκδόθηκε πρώτη φορά στην Ισπανία το 1976  και αποτελεί το γνωστότερο έργο του Αργεντίνου συγγραφέα Μανουέλ Πουίγκ. Έχει γνωρίσει πολλά ανεβάσματα τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Στην Αθήνα παίχτηκε το 1986 στο Θέατρο Αμιράλ με τους Σταμάτη Φασουλή και Γρηγόρη Βαλτινό σε μετάφραση Άρη Δαβαράκη και Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Έρχεται από 28 Φεβρουαρίου στο black box του Θεάτρου 104 σε μετάφραση - δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία, Αλέξης Ρίγλη, με τους Αποστόλη Τότσικα και Μιλτιάδη Φιορέντζη.

SFORARIS: ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ- ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, συνεχίζει την παρουσία της σε ευρωπαϊκά Φεστιβάλ συμμετέχοντας με τις δύο τελευταίες της παραγωγές σε δύο σημαντικές διοργανώσεις./ The Theater Company Sforaris continues its presence in European Festivals, participating with its last two productions in two major events.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ (ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ)"


Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο της ανοιχτής συνεργασίας του με τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, λαμβάνει μέρος στο τιμητικό αφιέρωμα για τον Νομπελίστα συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο, που διοργανώνει στην έδρα του (Πατησίων 47) το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορίας του Σικελικού Θεάματος και τις εκδόσεις Καστανιώτη, αύριο Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 19.00 με αφορμή την προσεχή πρεμιέρα της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου "Έτσι είναι (άν έτσι νομίζετε)" του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά

"ΒΑΤΡΑΧΟΙ", "ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ", "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" ΚΑΙ "ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΤΡΑΓΩΔΩ" ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ



Τέσσερις παραστάσεις ανακοίνωσε για το θερινό του ρεπερτόριο το Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για τα έργα "Βάτραχοι" του Αριστοφάνοι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα,  "Ιππόλυτος" του Ευριπίδη της Λυδίας Κονιόρδου,  "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με Αρετούσα την Μαρία Κίτσου, και "Τω Αγνώστω Τραγωδώ" του Λάκη Λαζόπουλου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης, δίνοντας παράλληλα στην δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό για την περίοδο από 1/09/13 έως 2/02/14 που με βάση τα στοιχεία φαίνεται πως σημείωσε θετικό πρόσημο, με αύξηση εσόδων και θεατών και μείωση δαπανών.