Pages

ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ


Το καίριο θέμα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων, που χρονίζει εδώ και δεκαετίες, οδεύει επιτέλους προς τη θεσμική λύση του μετά τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, με τη συμμετοχή τού συναρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, του Αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και των εκπροσώπων των σωματείων των θεατρικών χώρων. 

"ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΙΚΑ":ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ PERSONA TOY INGMAR BERGMAN


Ένα από τα παγκόσμια αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, την Περσόνα του σουηδού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με τη μινιμαλιστική, μοντέρνα και φιλοσοφική ματιά του σπουδαίου σκηνοθέτη πάνω στη γυναικεία φύση -αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη - που δύναται να ‘διαβαστεί’ και ως μια αλληγορία για την ίδια την Τέχνη, καλείται να μεταφέρει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα) από τις 10 Οκτωβρίου και για δέκα μόνο παραστάσεις μια ομάδα νέων αλλά και πιο έμπειρων συντελεστών. Η Ελένη Ευθυμίου αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της θεατρικής διασκευής του έργου που επιμελήθηκε η Αναστασία Τζέλλου, μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης Η αληθινή ταυτότητα της Τζίνα Ντέηβις, στο ίδιο θέατρο κατά την περασμένη σαιζόν, την οποία συνυπέγραφε με τη Βασιλική Τρουφάκου και στην οποία συμπρωταγωνίστησαν.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΓΑΜ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΗΣΕΙΟΝ


Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bios, στα πλαίσια του Bob Theater Festival (όπου ανέβηκε" ως work in progress), η συλλογή διηγημάτων Γαμ. της Κατερίνας Έσσλιν (υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη 2013), μεταφέρεται από 1η Οκτωβρίου και για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, σε μια παράσταση για τον σεβασμό στην Ιστορία του άλλου.