Pages

H ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ/ NATIONAL OPERA OF GREECE IN ATHENS HONORS THE MEMORY OF MARIA KALLAS


Με αφορμή την συμπλήρωση 36 ετών από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977) το Μουσείο της Ακρόπολης, οι Σκάλες του Ηρωδείου, η Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, η Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα γεμίσουν με την μουσική από διάσημες άριες που σημαδεύτηκαν για πάντα απο την ερμηνεία της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, υπό την εκτέλεση της Ορχήστρας, των μουσικών και των μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18.00 το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως τις 22.00 το βράδυ. Η Είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ / 5TH INTERNATIONAL STREET THEATER FESTIVAL


Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Ελλάδα είναι γεγονός. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 έως 30 Σεπτεμβρίου 2013, σε χώρους μέσα στο ιστορικό κέντρο και γύρω από την Ακρόπολη. Τριάντα  ομάδες και πάνω από διακόσιοι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν συνολικά εκατό παραστάσεις. Στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης και για τρεις παραστάσεις  το Θέατρο Δρόμου HELIX με την συνεργασία  της  La Combagnie MALABAR από την Γαλλία, το TEATR BIURO PODROZY από την Πολωνία, το PUPPET THEATRE από την Βουλγαρία και το PRISMA Centre for Development Studies από την Ελλάδα θα παρουσιάσει την Ρόκ Όπερα με τίτλο DRAGON, με αφετηρία τον μύθο του Ιππότη που σκοτώνει τον Δράκο με αναφορές στους  Ακρίτες φύλακες των συνόρων, όπως απαντώνται στα παραμύθια και τις ιστορίες των λαών της Ευρώπης. Το θέαμα έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Culture με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Θέαμα DRAGON θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ στον Βύρωνα στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου.