Pages

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΤΟ MISS VIOLENCE ΤΟΥ Α. ΑΒΡΑΝΑ

Με τέσσερα βραβεία έφυγε από το φεστιβάλ της Βενετίας το Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, συμπεριλαμβανομένου του ιδιαίτερα σημαντικού Αργυρού Λέοντα για την σκηνοθεσία. O Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Volpi Cup), ενώ η ταινία απέσπασε δύο ακόμη βραβεία, το βραβείο Καλύτερης Μεσογειακής ταινίας της Ένωσης Μεσογειακών Κριτικών Κινηματογράφου (Fedeora), καθώς και το βραβείο Νεότητας Arca Cinema GiovaniAward, που απονέμει επιτροπή 100 ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών από την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ιταλία. Η ταινία συνεχίζει την πορεία της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και θα έχει την αμερικάνικη πρεμιέρας της σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ παρουσία του σκηνοθέτη. Το Miss Violence θα είναι στις ελληνικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2013.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ

Αέρας Β. Χατζηγιαννίδη

Τα έργα "Αέρας" και "Frank and Ferdinand" του Samuel Adamson συστήνει αυτή την θεατρική σεζον το ΠΟΛΗ θέατρο του Δάνη Κατρανίδη. Η Ράνια Οικονομίδου και η Ρένη Πιττακή θα συναντηθούν επί σκηνής για τις ανάγκες του νέου ελληνικού έργου του Β. Χατζηγιαννίδη,  σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ


Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το κλασικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι,  σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Δάνη Κατρανίδη (μετάφραση) και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Τζόρτζ και της Μάρθα. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπρόντγουει της Ν. Υόρκης, αποσπώντας το βραβείο Τόνυ. Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.