Pages

Κύκλωψ και Τραχίνιες το καλοκαίρι από το Εθνικό


Το σατυρικό δράμα του Ευρυπίδη "Κύκλωψ", σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και τις Τραχίνιες του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου  θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο. 

Δύο νέα φεστιβάλ ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπ. ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα καθιερώνονται το φεστιβάλ «Πράξις Αρχαίου Δράματος: Διεθνές Προσκήνιο Σπουδαστών και Νέων» και το «Διεθνές Forum για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση|», τα οποία θα πραγματοποιούνται  από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι και τον Σεπτέμβριο κάθε έτους στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για δύο καινοτόμους θεσμούς διεθνούς εμβέλειας οι οποίοι θα απευθύνονται σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας, της ομογένειας και του εξωτερικού και θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη και την ενίσχυση του κεντρικού ρόλου της Ελλάδας στη μελέτη και στην έρευνα γύρω από το αρχαίο ελληνικό δράμα, σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα η κηδεία του Λάζαρου Εφραίμογλου



Στο Α Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε σήμερα η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Λάζαρου Εφραίμογλου, που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο Λάζαρος Εφραίμογλου υπήρξε ένας πρωτοπόρος και οραματιστής της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας και με την πολυετή του προσφορά ανέδειξε τους τομείς της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς και γνώσης.