Pages

SEX REVOLUTION: Διευρύνοντας την σεξουαλική επανάσταση του 70



Η νέα κωμωδία του Χάρη Ρώμα (σκηνοθεσία) "Sex Revolution", γραμμένη για την θεατρική ομάδα "Fabrica Athens" άνοιξε αυλαία την Παρασκευή στον ομώνυμο χειροποίητο χώρο τους,κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά,με σαράντα μόλις θέσεις,στον Κεραμεικό(Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος). 

Supernova: Η ομάδα «ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ» και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου στη θεατρική σκηνή του FAUST!





Κάπου ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο βρίσκεται η ζωή. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και η Φωτεινή Αθερίδου, ενώνουν λοιπόν αυτούς τους δύο πόλους της ανθρώπινης ύπαρξης, γράφοντας και σκηνοθετώντας δύο έργα, και δημιουργούν το... SUPERNOVA! Δύο σαραντάλεπτες θεατρικές δημιουργίες, με διαφορετικές ατμόσφαιρες και ξεχωριστό χαρακτήρα η καθεμία, που όμως έχουν κοινό παρανομαστή το χιούμορ! Που ξορκίζει το φόβο και γεμίζει ελπίδα! 

Δωμάτιο 513 Kolkmanskop: Ένα δωμάτιο βυθισμένο στην άμμο στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος



Στο δωμάτιο που επιμελείται η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη και σκηνογραφεί η Δήμητρα Λιάκουρα, απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Central St Martin’s College του Λονδίνου, η νεαρή σκηνογράφος παρεμβαίνει στον εσωτερικό χώρο, χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την άμμο. Ένα αόρατο νήμα συνδέει αυτό το θεατρικό δωμάτιο της έκθεσης με τη βαριά, γεμάτη άμμο βαλίτζα που υποχρεώνεται να κουβαλάει ο Λάκυ στο μπεκετικό Περιμένοντας τον Γκοντό. 
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2013, για δέκατη τρίτη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS2013” στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στην Δεξαμενή, Κολωνάκι. Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, 20 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί Τέχνης, Αρχιτέκτονες, θεατρολόγοι, χορογράφοι, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που θα παρουσιασθούν στα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν ζωγραφικά έργα, γλυπτικά, εικαστικές – ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, design, performances, προβολές, ταινίες, και άλλα έργα.