Pages

Εθνικό Θέατρο: Ακύρωση παραστάσεων



Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου όπως και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου λόγω των προγραμματισμένων απεργιών.

Ελεύθερα Ύδατα από την ομάδα Grasshoper στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών



Η πρωτοπόρα στον τομέα του εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα, ομάδα Grasshopper, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία του Στην οθόνη φως του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, συνεργάζεται ξανά με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ένα νέο έργο, ειδικά γραμμένο για εφήβους. Η παράσταση Ελεύθερα Ύδατα από τον βραβευμένο συγγραφέα (το θεατρικό του έργο "Αξύριστα πηγούνια" πήρε το 2004 το Α΄ κρατικό βραβείο του ΥΠΠΟΤ) Γιάννη Τσίρο ανεβαίνει στη Στέγη από τον Νοέμβριο του 2012.

Σ' αγαπώ - Σε μισώ στο νέο χώρο fabrica athens



Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Τι συμβαίνει όταν δυο άνθρωποι στην ηλικία των 30 πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να σώσουν τη σχέση τους; Όταν το «εμείς» γίνεται «εγώ», έρχονται τα πάνω - κάτω στον έγγαμο βίο και ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλον. Καταπίεση, ζήλεια, ανασφάλεια, φόβος, μοναξιά, απογοήτευση κυριεύουν τα συναισθήματά τους. Η αγάπη γίνεται ο εφιάλτης τους. Τελικά θα μπορέσουν να συνυπάρξουν;

LΑΤΕ ΝIGHT : MIA NYXTA ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

This is the winter of our lives!

Αμέσως μετά τις παραστάσεις στη Στέγη, το Late Night θα  περιοδεύσει σε γαλλικές πόλεις, αρχής γενομένης από το Μπορντώ (στο θέατρο La manufacture και στο πλαίσιο του φεστιβάλ Nov’Art).




Blitz theatre company: «Αποφασίσαμε ότι το έργο θα λεγόταν Late Night. Αργά τη νύχτα δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Καταλάβαμε ότι η πραγματικότητα είναι πιο μεγάλη απ’ τις ερμηνείες της. Είχαμε πάντα την αίσθηση ενός κόσμου σκόρπιου. Θέλαμε, μέσα από τις αφηγήσεις των προσώπων του έργου, να περιγράφεται το ταξίδι τους κατά μήκος της Ευρώπης, με τον πολιτικό χάρτη διαλυμένο, τις ιδεολογίες σε πλήρες αδιέξοδο και τα υποκείμενα σε ένα διαρκή αγώνα μεταξύ των επιθυμιών τους και της ιστορικής αναγκαιότητας, μεταξύ της ανάγκης τους να αγαπηθούν και της σύγχρονης σύγχυσης, μεταξύ της επιμονής της μνήμης και της ανάγκης να ξεχάσεις και να ξεχαστείς. Σκεφτόμασταν ότι τα όνειρά μας μπορεί να είναι υπερβολικά, μπορεί να είναι γελοία, μπορεί να είναι ανέφικτα, όμως αυτά είναι. Αργά τη νύχτα ζούσαμε χιλιάδες ζωές ταυτόχρονα, αλλά αισθανόμασταν ακινητοποιημένοι.