Pages

"Καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια" δήλωσε ο Αν. Υπουργός ΠΑΙΠΘΑ κ/ Κώστας Τζαβάρας



Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που δημιουργήθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό , όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του έργου "Corpus Christi", ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας καταδίκασε με δήλωση του τα χθεσινά επεισόδια, τα οποία χαρακτήρισε θλιβερά. 

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της "Μανόν Λεσκώ"



Λόγω της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, γενικής απεργίας,  η πρεμιέρα της παραγωγής ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΩ, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μεταφέρεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, με την ίδια διανομή λυρικών τραγουδιστών. Η ιδιαίτερα δημοφιλής όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924) παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Τζαν Κάρλο ντελ Μόνακο.

Ο Ορφέας στον Άδη: Πρεμιέρα στην Νέα Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" του Εθνικού



Στον παρακμασμένο αμερικάνικο Νότο, οι ήρωες του αρχαιοελληνικού μύθου βυθίζονται στην απόγνωση, τη μοναξιά και τις σαγηνευτικές μελωδίες της σκοτεινής άρπας του Ορφέα. Η Barbara Weber, νέα αλλά ήδη καταξιωμένη σκηνοθέτης στον ευρωπαϊκό χώρο και Διευθύντρια του Θεάτρου Neumarkt της Ζυρίχης σκηνοθετεί ένα από τα πιο σκοτεινά και ποιητικά έργα του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, που εμπνέεται από τον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα.

Έγκλημα στα παρασκήνια: πρώτη παρουσίαση στο θέατρο στην Ελλάδα


Το Έγκλημα στα παρασκήνια του Γιάννη Μαρή ζωντανεύει ως «νουάρ θεατρική παράσταση» στη σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 210 5231131) από 2 Νοεμβρίου 2012. Τί συμβαίνει όταν μια όχι και τόσο συμπαθής πρωταγωνίστρια δολοφονείται στο καμαρίνι της την ημέρα της πρεμιέρας; Ποιος είναι ο δολοφόνος και πώς διέφυγε ενώ η πόρτα του καμαρινιού της είναι κλειδωμένη από μέσα; Θα βρεθεί; Πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος του θεάτρου και οι άνθρωποί του τα τελευταία εξήντα χρόνια; Πόσο έχει αλλάξει η Αθήνα, η Ελλάδα και το οικονομικό status της τα τελευταία εξήντα χρόνια;