Pages

Στην Ομάδα ΧIPPO ΧΙΠΟ η επιχορήγηση του Θεάτρου Στοά



H Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου αποφάσισε ότι την επιχορήγηση των 20.000 ευρώ, την οποία αρνήθηκε η Θεατρική Εταιρία «Στοά» του Θανάση Παπαγεωργίου, θα λάβει η ομάδα θεάτρου για παιδιά ΧIPPO ΧΙΠΟ του Φωτίου Δούσου από τις Σέρρες στην κατηγορία των νέων ομάδων (1-5 χρόνια παρουσίας), για την παράσταση Καρμάντηλος. 

Στο European Theatre Convention το έργο "Στην Οθόνη Φως"



Στον νέο τόμο της European Theatre Convention θα συμπεριληφθεί το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Στην οθόνη φως» που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. 

Η European Theatre Convention δημιουργεί έναν τόμο κάθε δύο έτη όπου παρουσιάζει τα αντιπροσωπευτικότερα θεατρικά έργα της διετίας ανά χώρα. Τα έργα αυτά προτείνονται από μια επιτροπή ειδικών, η οποία συστύνεται στην κάθε χώρα.
Την ελλληνική επιτροπή αποτελούν η Ειρήνη Μουντράκη, ο Σάββας Πατσαλίδης και ο Γιώργος Πεφάνης. Τα τρια έργα που πρότεινε η επιτροπή και τα οποία θα συμπεριληφθούν στην ειδική έκδοση για το σύγχρονο ευρωπαϊκό έργο της Convention είναι τα εξής: «Στην οθόνη φώς» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, «Χλιμίντρισμα» του Μάριου Ποντίκα και «Ορέστεια» του Άκη Δήμου.

Καλοκαίρι στο Εθνικό Θέατρο με τις Νεφέλες του Αριστοφάνη


Η σπαρταριστή κωμωδία του Αριστοφάνη θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη  και μετάφραση Κωνσταντίνου Μύρη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 13 και 14 Ιουλίου με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών ενώ στην συνέχεια θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού θα ανακοινωθεί προσεχώς.