Pages

Αmstel Perform in art event: «Άντρες μετά μουσικής»


Μια χιουμοριστική και με βαθιά νοήματα παράσταση, με  τη Νικολέττα Βλαβιανού. Η ιστορία       μιας γυναίκας, μερικών αντρών και των τραγουδιών που συντρόφεψαν τη ζωή τους.



Το έργο ''Άντρες μετά μουσικής'' της Ελένα Τορνέρο είναι η ιστορία μιας γυναίκας (που είναι παρούσα), μερικών αντρών (που είναι απόντες) και των τραγουδιών που συντρόφεψαν τη ζωή τους. Αλλά ακόμα είναι και μια ιστορία για τις δεύτερες ευκαιρίες, για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ ή ειπώθηκαν σε λάθος χρόνο, για μηνύματα που δεν φτάνουν ποτέ, για συμπτώσεις (κωμικές ή τραγικές), για συμφωνίες και διαφωνίες. Και είναι πάνω απ΄όλα η ιστορία αυτής της καταραμένης, ακατάληπτης ανθρώπινης μανίας, που είναι ικανη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο: του έρωτα. Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν πολύ παράξενα. 

Η Πάττυ, μια γυναίκα γύρω στα σαράντα, δίνει μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό της να ξορκίσει την κακοδαιμονία που την κυνηγάει στις σχέσεις της με το άλλο φύλο, και να βρει επιτέλους τον ιδανικό σύντροφο. Οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της ζωντανεύουν ανάγλυφα μπροστά μας μέσα από σπαρταριστές αλλά και συγκινητικές αφηγήσεις και περιστατικά και συνοδεύονται πάντα απο ένα τραγούδι που ολοκληρώνει με καταλυτικό τρόπο την ανάμνηση. Η Πάττυ διατρέχει ξανά, με πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό όλη της την ερωτική διαδρομή κάνοντας επιλεκτικές ή αναγκαστικές στάσεις στους σημαντικότερους άντρες σταθμούς, για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς και να κάνει μια καινούρια αρχή. Αγνοεί όμως , ότι η μοίρα της παίζει διαρκώς ένα πολύ παράξενο παιχνίδι, που θα αιφνιδιάσει τόσο την ίδια όσο και τους θεατές στο υπέροχα ανατρεπτικό και απροσδόκητο φινάλε.
  
Μετάφραση : Γιάννης Μαντάς, Δημήτρης Ψαρράς Σκηνοθεσία : Λίλλυ ΜελεμέΚοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου Επιμέλεια Κίνησης: Μόνικα Κολοκοτρώνη Βοηθός σκηνοθέτη: Ναταλία Κατσαρού. Ακούγεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Galaxy Fm: Διονύσης Κλάδης και οι φίλοι μας: Δημήτρης Καλαντζής, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Νίκος Ψαρράς


Παίζει η Νικολέττα Βλαβιανού

Πότε; Τετάρτη 26 Οκτωβρίου
Πού; dunkel 
(Πανόρμου 117, κτίριο 46, Αμπελόκηποι, τηλ 2130409418) 
Tι ώρα; 22.30
Ελεύθερη είσοδος


Ο Προμηθέας του Jan Fabre στην σκηνή του Παλλάς



Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ευρώπης στο χώρο της σύγχρονης  τέχνης ο Γιαν Φαμπρ (Jan Fabre) επιστρέφει στο Παλλάς μετά το «’Οργιο της Ανεκτικότητας» στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2011 για να παρουσιάσει ένα σπουδαίο έργο του, με τίτλο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΟΠΙΟ ΙΙ, ένα εμπρηστικό ποιητικό κείμενο, με άξονα το μύθο του Προμηθέα.

Στην τελευταία του παραγωγή ο Γιαν Φάμπρ αναζητά την τραγική διάσταση του ελέους και του φόβου, του φόβου και του πάθους των βασικών συναισθημάτων της αρχαίας τραγωδίας. Οι τραγικοί ήρωες που υποβάλλονται επί σκηνής σε απεχθείς πόνους αγγίζουν την ψυχή των θεατών και δεσμεύουν τη μοίρα τους με αυτούς.

Οι περιπέτειες του Προμηθέα του Αισχύλου αποτελούν το βασικό άξονα αυτής της δουλειάς. Εδώ ο Προμηθέας παρουσιάζεται σαν ένας μυθολογικός επαναστάτης χωρίς αιτία. Αντιτάσσεται στο Δία κλέβει τη φωτιά από τον ουρανό και την παραδίδει στους ανθρώπους. Για τον Φαμπρ, ο Προμηθέας είναι το σύμβολο της υπερηφάνειας και της ανεξαρτησίας.

Γυρίζει την πλάτη του στους νόμους των Ολύμπιων Θεών, αντίθετα στο ρεύμα, και ενεργεί με βάση τις δικές του πεποιθήσεις. Σαν αρχηγός της φωτιάς έχει κάθε δυνατό όπλο στα χέρια του για να την προστατέψει. Είναι ταυτόχρονα ένας καλλιτέχνης και ένας αλχημιστής, είναι ένα είδος φάρου για την ανθρωπότητα. Με απόλυτη αδιαφορία για τη ζωή του δείχνει άνθρωπο απόλυτα δυναμικό.

Συνδέοντας το μύθο του Προμηθέα με τη σύγχρονη επιστήμη, ο Φαμπρ αποχαιρετά το πιο φημισμένο σύστημα ερμηνείας του Δυτικού πολιτισμού, την ψυχολογία. Ο δημιουργός πιστεύει πως δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τα πάντα με την ψυχολογία και σίγουρα όχι το παιχνίδι που παίζεται εδώ, από τους θεούς του Ολύμπου. Η τραγική διάσταση του ήρωα δεν μπορεί να «μειωθεί» μέσα από μια ψυχολογική ερμηνεία. Δεν μπορεί να ερμηνεύσει κάποιος το κλάμα ενός τραγικού ήρωα από την «καρέκλα» του ψυχολόγου. Ο Φαμπρ αναζητά τον τραγικό του ήρωα, αναρωτιέται φωναχτά πού βρίσκεται και ουρλιάζει ικετεύοντας «Χρειαζόμαστε έναν ήρωα τώρα!». Έναν ήρωα για να μπορέσει να ζωντανέψει μια κοινωνία, που με τους κανόνες και τους νόμους της έχει εξορίσει τη φωτιά και μαζί με αυτή τη φαντασία και αντιστέκεται σε κάθε δυνατή σπίθα σε κάθε αναλαμπή που μπορεί να γεννήσει κάτι τολμηρό, καινούριο και επικίνδυνο για το κατεστημένο. Η νέα παραγωγή του Γιαν Φαμπρ είναι ένα μεγάλο οπτικοακουστικό θέαμα, με πρωτότυπη μουσική, ένας μεγάλος καθρέφτης της αισθητικής του σπουδαίου καλλιτέχνη. 

Ημέρες Παραστάσεων: 18/11, 19/11

Τιμές Εισιτηρίων: 30€, 45, 55, 60, 70

Η προπώληση ξεκίνησε

Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
 
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και  στο www.tickethour.com