Pages

O Θεός αγαπά το χαβιάρι

Διεθνές Καστ Πρωταγωνιστών στην νέα υπερπαραγωγή του Γιάννη Σμαραγδή (El Greco) Sebastian Koch, Catherine Deneuve, John Cleese, Λάκης Λαζόπουλος και άλλοι καταξιωμένοι ηθοποιοί ξεκινούν γυρίσματα στις 31 Οκτωβρίου!

Ο Γιάννης Σμαραγδής,  μετά τη μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Ελ Γκρέκο», αλλά και την εξασφάλιση διεθνούς διανομής  από τη Sony Pictures Entertainment για τη νέα ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», συγκεντρώνει διεθνές καστ από πολυβραβευμένους πρωταγωνιστές. Η ταινία ξεκινά γυρίσματα στις 31 Οκτωβρίου.
Η νέα παραγωγή της Alexandros Film, πραγματεύεται την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες 
Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Το καστ των πρωταγωνιστών της ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»  απαρτίζουν ηθοποιοί από 6 χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα. Τον ρόλο του Βαρβάκη υποδύεται ο καταξιωμένος Sebastian Koch (πρωταγωνιστής στη βραβευμένη με Oscar® ταινία «Οι Ζωές των Άλλων»), ενώ σε σημαντικούς ρόλους εμφανίζονται ακόμη οι: John Cleese («Monty Python», σειρά ταινιών «James Bond»), η ντίβα του γαλλικού σινεμά Catherine Deneuve ως Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, Juan Diego Botto (βραβευμένος για την ερμηνεία του ως Ιεροεξεταστής στον «Ελ Γκρέκο»), Evgeny Stychkin (κορυφαίος Ρώσος ηθοποιός της γενιάς του), Olga 
Sutulova («Leningrad», «Pro Lyuboff»).  
Οι Έλληνες ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι: Λάκης Λαζόπουλος (σταθερός συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Σμαραγδή), Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Τάσος Νούσιας, Μάνος Τσαγκαράκης (το παιδί «θαύμα» από τη σειρά «Το Νησί») και πολλοί άλλοι. 
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας έχει αναλάβει ο διακεκριμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Πετρόπουλος, ενώ τα κοστούμια η πολυβραβευμένη Ισπανίδα ενδυμάτολόγος Lala Huete (Βραβείο Goya για την ταινία «Ελ Γκρέκο»). Τη φωτογραφία θα υπογράφει ο Άρις Σταύρου, 
το μοντάζ ο Γιώργος Διδυμιώτης και τη μουσική ο ταλαντούχος συνθέτης Μίνως Μάτσας. 
Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, στην Πύλο για 2 εβδομάδες (φιλοξενούμενοι στην Costa Navarino), στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.

Ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία

«Διεκδικούμε να υλοποιήσουμε αυτή την ταινία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση της χώρας μας και όχι μόνο, ακριβώς γιατί μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες ψυχές να παρηγορηθούν, αλλά και να ανορθωθούν. Πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία μόνο καλό θα κάνει στους ανθρώπους και ειδικότερα στους Έλληνες. Θα απαλύνει την ψυχή τους, αλλά και θα τους κάνει περήφανους»


Ενθουσίασε το "Ελιξίριο του Έρωτα"



Καταχειροκροτήθηκαν οι συντελεστές της παράστασης και ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής,
ο οποίος σκηνοθέτησε για πρώτη φορά όπερα, στην πρεμιέρα της παράστασης που άνοιξε αυλαία της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-2012 στην Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Παρά την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ταξί, οι φίλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατάφεραν να φτάσουν στο θέατρο Ολύμπια και απόλαυσαν την αισιόδοξη, πολύχρωμη και χαμογελαστή παράσταση που έστησε ο Σταμάτης Φασουλής.
Η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό την διεύθυνσή του Τούρκου μαέστρου Ισίν Μετίν ερμήνευσε την μουσική του Ντονιτσέττι, αναδεικνύοντας με διαφάνεια τις λεπτές της αποχρώσεις, οι οποίες ανέδειξαν το ελιξίριο ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Ιταλού συνθέτη.
Ο Σταμάτης Φασουλής έστησε την δράση του ελιξιρίου σε ένα εργοστάσιο της δεκαετίας του ’50. Η παράσταση ξεκίνησε σαν ασπρόμαυρη ταινία, ενώ με τον ερχομό του έρωτα, το χρώμα άρχισε να παίρνει τη θέση του στο σκηνικό αλλά και στις ζωές των ηρώων.
Με μετρημένες δόσεις χιούμορ αλλά και συγκίνησης, ο Σταμάτης Φασουλής έφτιαξε μια αισιόδοξη και πολύχρωμη παράσταση, αντίδοτο στις γκρίζες μέρες που βιώνουμε όλοι.
Η Έλενα Κελεσίδη ερμήνευσε με επιτυχία το ρόλο της ερωτευμένης και ανεξάρτητης Αντίνα, ενώ ο Αντώνης Κορωναίος στον ρόλο του φτωχού Νεμορίνο έκανε μια εξαιρετική ερμηνεία. Όταν μάλιστα ερμήνευσε το διάσημο una furtiva lagrima καταχειροκροτήθηκε. Ο Χάρης Ανδριανός ερμήνευσε με δύναμη αλλά και ιδιαίτερο χιούμορ τον ρόλο του Στρατηγού Μπελκόρε, ενώ οι ερμηνείες του Δημήτρη Κασιούμη (Ντουλκαμάρα) και της Ελπινίκης Ζερβού (Τζαννέττα) άρεσαν ιδιαίτερα στο κοινό της πρεμιέρας.
Η χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (διεύθυνση Νίκος Βασιλείου), ανταποκρίθηκε με εξαιρετικό τρόπο στις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή.

Η παράσταση το ελιξίριο του έρωτα συνεχίζεται στο θέατρο Ολύμπια έως τις 30 Οκτωβρίου. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια και στο www.nationalopera.gr