Pages

Νέες μειωμένες τιμές στο Εθνικό Θέατρο




Το Εθνικό Θέατρο έχοντας εδραιώσει μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό του και θεωρώντας τον πολιτισμό αντίδοτο και διέξοδο από την κρίση προχωράει σε νέα μείωση των τιμών του!

Καθιερώνει γενική είσοδο 10€ για παιδιά και ενήλικες στην Παιδική μας Σκηνή, επεκτείνει την μειωμένη τιμή των 13€ που ίσχυε κάθε Πέμπτη και στις απογευματινές παραστάσεις της Τετάρτης, διατηρεί τον Μήνα Θεάτρου για νέους με είσοδο 10€ και μειώνει τις τιμές και στη Νέα και στην Κεντρική Σκηνή ενώ διατηρεί τις ειδικές τιμές του για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους κ.α.

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21€, 18€, 15€, 13€ (Φοιτητικό), 10€, 5€ (Κάρτα ανέργων ή μεταναστών)
Κάθε Πέμπτη και Τετάρτη απογευματινή γενική είσοδος 13€

ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»
16€, 13€ (Φοιτητικό), 5€ (Κάρτα ανέργων ή μεταναστών)
Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 13€

ΘΕΑΤΡΟ REX
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΣΚΗΝΗ «ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ»
Γενική είσοδος για παιδιά και ενήλικες 10€


Μήνας Θεάτρου για νέους
Ο Νοέμβριος είναι και φέτος ο Μήνας Θεάτρου για νέους έως 23 ετών που μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου με είσοδο μόλις 10€.

Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση των συνδρομητικών μας καρτών με επιπλέον μειωμένες τιμές και εξαιρετικά προνόμια!

"Ανοιξιάτικη Θύελλα" τον Νοέμβρη στην Τεχνόπολη




Η ανοιξιάτικη θύελλα του Τενεσσή Ουίλλιαμς, ένα έργο έργο σπουδή πάνω στην τραγική φύση της ανθρώπινης ύπαρξης, γραμμένο με συναίσθημα, αγάπη και τρέλα..., παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη στην Ευρώπη σε σκηνοθεσία Βασίλη Χριστοφιλάκη, από 18 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη.



Το 1937, σε ηλικία 26 ετών και αρκετά χρόνια πριν εμπνευστεί τα μεγάλα αριστουργήματά του, ο νεαρός φοιτητής Τόμας Λανιέ Ουίλλιαμς (μετέπειτα Τεννεσή) γράφει την «Ανοιξιάτικη Θύελλα» (Spring Storm) - ένα έργο που ενώ παρέμενε θαμμένο στις σημειώσεις του συγγραφέα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, έμελλε να ανακαλυφεί τυχαία μόλις πριν από μια δεκαετία.

Όλα τα μεγάλα έργα του Τενεσσή Ουίλιαμς και οι απαρχές των μεγάλων του χαρακτήρων βρίσκονται εδώ. Σαν σχεδιαγράμματα, σαν έμβρυα, σαν προφητείες. Για αυτό και ο θεατής παρακολουθώντας την «Ανοιξιάτικη Θύελλα» αισθάνεται κυριολεκτικά ότι ανοίγει ένα μεγάλο τετράδιο με σημειώσεις, από οπου ξεπηδά πότε το «Λεωφορείον ο Πόθος», πότε «Το Καλοκαίρι» και πότε η «Καταχνιά» ή η «Λυσσασμένη Γάτα» κι ο «Γυάλινος Κόσμος».

Η Χέβενλι, νεαρή καλλονή του Νότου και θυγατέρα της ευυπόληπτης οικογένειας Κάρτραιτ, ο Ντίκ, ταπεινότερης καταγωγής εραστής της, ο Άρθουρ, διανοούμενος γαλαζοαίματος διεκδικητής της καρδιάς της και η σεμνή βιβλιοθηκάριος Χέρθα που αγαπά κρυφά τον Άρθουρ, αποτελούν το ερωτικό κουαρτέτο που ξετυλίγεται στις όχθες του Μισσίπι. Μέσα στη θλιβερή τους ιστορία οι ήρωες, βουτηγμένοι στις αντιφάσεις και τις ματαιώσεις των κοινωνικών συμβάσεων, θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα όρια της τάξης τους για να αγγίξουν αυτό που ποθούν, μα δεν θα καταφέρουν ποτέ να δουν εκπληρωμένα τα ονειρά τους.

Mετάφραση: Βασίλης Χριστοφιλάκης - Νάντια Περιστεροπούλου
Φωτισμοί: Βασίλης Χριστοφιλάκης

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Μισιχρόνη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Σύρμω Κεκέ, Νάντια Περιστεροπούλου, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Μαργαρίτα Καστρινού, Τάσος Καρακύκλας, Νατάσσα Οικονομόπουλου, Δέσποινα Νικητίδου κ.ά

«Τεχνόπολις» (Αποθήκη Δ9)  - Πειραιώς 100 - Γκάζι
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 - Κυριακή στις 20.00

Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων:  18 €, 14 € (φοιτητές, άνεργοι & νέοι έως 26 ετών), 12 € (groups 10 ατόμων και πάνω)
Κρατήσεις:  69.32.470.722.

Τρεις Ιστορίες - Τρεις Εποχές από 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Ήλιου



Το Θέατρο του Ήλιου υποδέχεται το φθινόπωρο με το ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ, που σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει από 19 Οκτωβρίου την παράσταση – αφιέρωμα στον θεμελιωτή του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβο Καμπανέλλη, με τίτλο "Τρεις Ιστορίες - Τρεις Εποχές" , μεταφέροντας επί σκηνής τρεις χαρακτηριστικούς μονολόγους του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Η Ιωάννα Γκαβάκου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο: ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Αμερική από την ίδια και γνωστοποίησε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο θεατρόφιλο κοινό της Αμερικής. Πραγματεύεται την ιστορία της Κλυταιμνήστρας σε μια σύγχρονη εκδοχή, που θέλει τη γυναίκα του Αγαμέμνονα τελικά, να δικαιώνεται.
Ο Γιώργος Βούτος ερμηνεύει τον μονόλογο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια - Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Ένας δήμαρχος επαρχιακής πόλης, εκφωνεί έναν πανηγυρικό και καταλήγει να αποκαλύψει διάφορα ευτράπελα για όλους και για όλα.
και τέλος ο Κώστας Καποδίστριας ερμηνεύει τον ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.  Στον μονόλογο αυτόν παρουσιάζεται με κωμικό τρόπο το «δράμα» ενός συγγραφέα που διαπιστώνει ότι δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Τηλεφωνεί σ’ έναν άλλο συγγραφέα και του προτείνει ένα «σχέδιο» για να κερδίσουν την υστεροφημία τους.
Η σκηνογραφική επιμέλεια έγινε από την Κατερίνα Καμπανέλλη. Η μουσική από τη Νένα Βενετσάνου και το Βασίλη Σταμάτη.
Η παράσταση, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία στην Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Νάξο, ιδιαίτερη πατρίδα και αγαπημένη του συγγραφέα-  ανέβηκε με τη βοήθεια του Δήμου Ζακύνθου και της Π.Ι.Ν.





Παραστάσεις: 
Τετάρτη 19, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Ώρα: 9 μ.μ. τις καθημερινές και τις Κυριακές 8 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό, ομάδων, συλλόγων, ανέργων) .

Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες: Θέατρο του Ήλιου
Φρυνίχου 10 – Πλάκα. Τηλ. 210 3231591 begin_of_the_skype_highlighting            210 3231591      end_of_the_skype_highlighting