Pages

Ένα ταξίδι στα αστέρια με όχημα το σώμα ξεκινάει στο Θέατρο Χώρα



Ο λόγος για την βραβευμένη με 1ο Βραβείο στην ειδική κατηγορία Scratch του Bob Festival , παράσταση "Αστραξίδι" που παρουσίασε η Ομάδα Χα, την άνοιξη του 2011 στο Θέατρο Χώρα. Από 3 Οκτωβρίου η devised παράσταση σηκώνει και πάλι αυλαία χαρίζοντάς μας ένα ταξίδι στ' άστρα εμπνευσμένο από το αρμένικο παραμύθι, με τίτλο "Αστράμαξα"
Η αλλαγή στον τίτλο δικαιολογείται εξαιτίας ορισμένων αλλαγών , που δεν αλλάζουν ωστόσο το νόημα και τα μηνύματα της παράστασης, όπως μας λέει η Μαριάννα Βαρβιάνη , μέλος της ομάδας μαζί με τους Θεοδόση Κώνστα και Μάρω Μάνθου. Όλοι μαζί παίζουν και σκηνοθετούν σε μια παράσταση χωρίς σκηνικά και κοστούμια και με κυρίαρχο αφηγηματικό όχημα το σώμα των ηθοποιών, που συνοδεύεται παράλληλα με λεκτική αφήγηση. 
Η υπόθεση του έργου ξεκινά όταν ένας ψαράς βρίσκει στα δίχτυα του τα αστέρια του ουρανού και αποφασίζει να τα πουλήσει αλλά μόνο σε όσους έχουν λεφτά. " Το βασικό θέμα του έργου κινείται γύρω από την αγοραπωλησία κάτι τόσο μαγικού , όπως τα αστέρια, θίγοντας την εμπορευματοποίηση των πάντων και την εξαγορά τους μέσω χρημάτων. Όλα αυτά όμως λέγονται με έναν πολύ αλληγορικό και καθόλου διδακτικό τρόπο", μας εξηγεί η Μαριάννα, απόφοιτη της Δραματικής Σχολής "Εast 15" στην Αγγλία , όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της στο Devised Theatre. 
Τρία χρόνια μετά επέστρεψε στην Αθήνα αναζητώντας να δημιουργήσει μια θεατρική ομάδα και στην πορεία γνώρισε , την Μάρω και τον Θεοδόση , φτιάχνοντας την ομάδα χα δίνοντας της έναν αισιόδοξο τίτλο μέσα από ένα χαρούμενο επιφώνημα!




Θέατρο Χώρα - από 3 Οκτωβρίου και μόνο για 10 παραστάσεις 
Δημιουργία - Σκηνοθεσία : Ομάδα ΧΑ!

Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Θεοδόσης Κώνστας, Μάρω Μάνθου
Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα
Μουσική: Θεοδωρής Μαραϊδόνης, William Αντωνίου
Σκηνικά/Κουστούμια: Πετρούλα Κρίγκου
Φώτα: Γιώργος Αγιαννίτης

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30
Διάρκεια 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 €, 7 € (μειωμένο)

Χορηγός Επικοινωνίας : Τheaterview
Θέατρο Χώρα (σκηνή Μικρή Χώρα) 
Αμοργού 20, Κυψέλη
Κρατήσεις: 210.86.73.945.