Pages

Στους δρόμους οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή , διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καλώντας τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων, που βρίσκονται στο στόχαστρο της Τρόϊκας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 /09 και σε γενική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.


Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 17/09 οι Ομοσπονδίες  ΠΟΣΠΕΡΤ – Ε.Ι.Ν. – Π.Ο.Θ.Α ΚΑΙ Τα Σωματεία : ΟΣΚ – ΙΓΜΕ – ΟΔΔΥ- ΕΟΜΜΕΧ - ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ – ΔΗΜΗΤΡΑ - ΗΔΙΚΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων: "Όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στη συνάντηση που είχαμε στις 14/9 με τον υπουργό κ. Βενιζέλο, τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εντάσσονται στα πλαίσια του επικίνδυνου για τους εργαζόμενους Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και δεν έχουν σε καμία περίπτωση σαν σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων, αλλά γίνονται με δύο στόχους : 1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή τους, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, είτε με άμεση απόλυση (για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου), είτε με έμμεση απόλυση για τους «αορίστου χρόνου» μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας της εργασιακής εφεδρείας!! Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα." 
Οι εργαζόμενοι που αντιτίθενται στα νέα μέτρα περί απολύσεων και εργασιακής εφεδρίας στο Δημόσιο αγωνίζονται και απαιτούν: να μην γίνει καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελούς Οργανισμού και Φορέα, να διασφαλιστεί και να αναβαθμιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και το έργο τους, να μην γίνει καμία  άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου, να μην θιγούν μισθοί , συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα και να  σταματήσει  η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος των όλων των πολιτών.
Στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας συμμετέχουν επίσης οι Εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ, της ΕΛΣ, του ΜΜΑ ενώ οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο έχουν προκηρύξει για αύριο 3ωρη στάση εργασίας 12.00-15.00 συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΘΑ μαζί με το Συντονιστικό Όργανο των φορέων και Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα .