Pages

eekuipoiz: "Σταυροφορία" @ ΚΝΟΤ (15 & 16/9)‏



Η Σταυροφορία παραμορφώνει συμβολισμούς. Είναι ένα λογοπαίγνιο. Παρεμβαίνει σε ένα ασκητικό περιβάλλον και με θρησκευτική ευλάβεια προκαλεί έννοιες και εικόνες. Παίζει μεταξύ "ιερού" χώρου και φθοράς, παθών και περίθαλψης, προστασίας και εκφυλισμού, παρουσίας και απουσίας. Είναι μια συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών (εικαστικών, μουσικών, χειριστών αντικειμένων- ζογκλέρ) που με αντικείμενα, φυσικά υλικά και ήχους ανατρέχουν στο παρελθόν τολμώντας να κοιτάξουν σε χρονικές και διαχρονικές αξίες.

Οι eekuipoiz είναι μια ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου τσίρκου. Ιδρύθηκε από τον Χρήστο Καούκη και την Marion Renard το 2004 και από τότε ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με την δυναμική και δραματική κίνηση του αντικειμένου. Με στοιχεία από τον χορό, το θέατρο αντικειμένων , τον σωματικό χειρισμό αντικειμένων (jonglage – object manipulation), και τις εικαστικές τέχνες έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο. Οι eekuipoiz δρουν, παρεμβαίνουν και εγκαθίστανται σε μη θεατρικούς χώρους (συχνά δημόσιους) μεταβάλλοντας την δομή του τσίρκου σε «κύκλο» (cirque) με δυναμικές εικόνες / δράσεις όπου ο θεατής μπορεί να βρίσκεται παντού. Έχουν εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διάφορα φεστιβάλ διεθνώς. (object0.net)
Ο Γιώργος Μαραζιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1984 και σπούδασε εικονογράφηση (BA (Hons)) στο University of Wolverhampton, απ’ όπου αποφοίτησε με 1stClass Degree. Εκτός από την εικονογράφηση, ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική, τις εγκαταστάσεις (installations) και τη σκηνογραφία για το θέατρο. Μέσω των συνεργασιών του και την ένταξη performances, videos και θεατρικών φωτισμών στις δουλειές του προσπαθεί να εξερευνά τα ίδια τα όριά τους. Έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (maraziotis.com)

Σταυροφορία
(εγκατάσταση)

Installations & εικαστική επιμέλεια: Γιώργος Μαραζιώτης, eekuipoiz
Χειριστές Αντικειμένων- Ζογκλέρ: eekuipoiz (Χρίστος Καούκης & Marion Renard)
Ηχητικός Σχεδιασμός: Θώμας Πουλιάσης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος