Pages

24 ωρη Απεργία του ΣΕΕΘ την Δευτέρα 4 Ιουλίου


Εικοσιτετράωρη Απεργία έχει εξαγγείλει για την Δευτέρα 4 Ιουλίου το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ζητώντας να διασφαλιστεί  η απαρέγκλιτη τήρηση των όρων των ΣΣΕ και να  μην εφαρμοστούν οι περικοπές για την εκτός έδρας απασχόληση και να ισχύσουν οι σχετικοί όροι της ισχύουσας ΣΣΕ.


 Όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού κ. Μάκης Σπετσιέρης για την ίδια ημέρα (Δευτέρα 4 Ιουλίου) στις 10.00 π.μ. έχει προγραμματιστεί επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων  στην είσοδο του  Εθνικού Θεάτρου, μετά την οποια θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.
 Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι φύλακες και ο χείριστης BMS, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΕΕΘ: "Οι εργαζόμενοι στο Ε.Θ. παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία , αυτά που συμβαίνουν στον πολιτισμό και συγκεκριμένα στα Κρατικά Θέατρα.
Καθημερινά αυξάνονται τα φαινόμενα που έχουν σχέση με τις απολύσεις εργαζομένων, με την περικοπή των συντάξεων και κάθε κοινωνικής μέριμνας, με την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και ακόμα χειρότερα με την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού των ΣΣΕ. Οι εργαζόμενοι τον τελευταίο καιρό έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια των εισοδημάτων τους, με την μείωση τμήματος των αποδοχών τους , αύξηση των φόρων, την αύξηση του πληθωρισμού κλπ. Η περιστολή της αποζημίωσης εκτός έδρας σε σημείο που θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η έντονη φημολογία για συγχώνευση των οργανισμών και η ένταξη τους σε καθεστώς ΔΕΚΟ με τον Ν. 3899/10 ένα αποτέλεσμα φέρνουν. Μετατρέπουν το αγαθό του Πολιτισμού σε εμπορικό προϊόν και αφαιρούν από τον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα πρόσβασης στο θεσμό των Κρατικών Θεάτρων".