Pages

Το βραβευμένο Έσπασε του Στέλιου Χατζηαδαμίδη από 12/05 στο Θέατρο Σημείο

 (  ) . , !   ...Μερικές φορές,
νομίζεις ότι τα έχεις τακτοποιήσει όλα.
Και, να! Όχι στην αρχή. Ούτε στο τέλος.
Ούτε καν στη μέση. Στο πουθενά!
Λες: Να συνεχίσω; Να ξαναρχίσω;
 Η απάντηση από 12 Μαϊου και για 16 παραστάσεις στο Θέατρο Σημείο, όπου ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής το βραβευμένο με β βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου "Έσπασε" του Στέλιου Χατζηαδαμίδη.

 Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι -εκεί γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Συναντιούνται σε μια προσπάθειά τους να βρουν συν-τρόφους σε κοινό τραπέζι.  Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα. «Εγώ να συνεχίσω... Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω... Αλλά πως; Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι... Αλλά πως;». Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ενα μέλλον που τους έταξαν οτι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπιστοι προσδοκούν.

Στο «έσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη απονεμήθει το β΄ βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο Σημείο, και αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση νέων καλλιτεχνών με σκοπό τη διερεύνηση συγκερασμού λόγου, μουσικής, κίνησης και εικαστικού περιβάλλοντος στo θεάτρο. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, μετά το επιτυχημένο «Ως το τέλος» στο ελculture, παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθεσία του. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Σημείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης
Ειδικές Κατασκευές: Μαρίνα Κελίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή
Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα - Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη με Κυριακή στις 21.30
Διάρκεια παράστασης: 75΄

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ
Χαριλάου Τρικούπη 10 - Καλλιθέα
(πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Τιμή εισιτηρίου: 15 € & 10 € (φοιτητικό)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210.92.27.579. & 69.79.099.844.
Υπεύθυνος Θεάτρου: Νίκος Διαμαντής

«1ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία GRASSHOPPER, η Σοφία Βγενοπούλου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους DNA ...του Ντένις Κέλι, οργανώνουν το «1ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου» όπου θα παρουσιαστούν πρωτότυπα γραμμένα θεατρικά έργα από μαθητές γυμνασίων και λυκείων  στις 7 και 8 Μαΐου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους & Θαρύπου)

 Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο εφηβικής θεατρικής παράστασης αξιοποιήθηκε η σύγχρονη τεχνολογία (μέσω της πλατφόρμας www.dnatheplay.gr) με σκοπό να παραχθούν πρωτότυπα ελληνικά κείμενα που αφορούν στη ζωή και τις ανησυχίες των εφήβων στη χώρα μας.

Τα κείμενα αυτά γράφτηκαν από μαθητές με την καθοδήγηση ειδικών θεατρολόγων-δραματολόγων και σκηνοθετών και είχαν ως αφετηρία τους προβληματισμούς που έθετε η παράσταση «DNA».

Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε ένας περιορισμένος αριθμός σχολείων, τα οποία δήλωσαν συμμετοχή με αφορμή την παρακολούθηση της παράστασης. Συγκεκριμένα για φέτος 4 σχολεία και ομάδες μαθητών από διαφορετικές περιοχές της Αττικής και 1 σχολείο από την περιφέρεια. Τα 5 αυτά πρωτότυπα θεατρικα εργα θα ανέβουν από τις ίδιες τις μαθητικές ομάδες που τα συνέγραψαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν την παρακολούθηση ενός διήμερου εργαστηρίου θεατρικής γραφής με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν: 7ο Γυμνάσιο Χαλκιδας, Επαγγελματικό Λύκειο Πετρουπολης, 1ο Λύκειο Ασπροπύργου, Θεατρική Ομάδα Εφήβων Δήμου Κορωπίου & Λύκειο Νέα Γενιά Zηρίδη.


Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Σαββατο 7/5
- Θεατριή ομάδα 1ου ΕΠΑΛ Πετρουπολης - «Εχω ένα ονειρο...»
- Νέα Γενιά Ζηρίδη - «Flashback»
- Θεατρική ομάδα 1ου λύκειου Ασπροπύργου - «Τα τρια γουρουνακια»
- Θεατρική ομαδα εφηβων Δήμου Κορωπίου - «Το κουτί»

Κυριακή 8/5
- Θεατρική ομάδα εφήβων Δήμου Κορωπίου - «Το κουτί»
- Θεατρική ομάδα 1ου λύκειου Ασπροπύργου - «Τα τρια γουρουνακια»
- Νεέα Γενιά Ζηρίδη - «Flashback»
- Θεατρική ομάδα 1ου ΕΠΑΛ Πετρουπολης - «Εχω ένα ονειρο...»
- 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας - «Ήβη»

Ώρα έναρξης και για τις δύο μέρες: 15.00
Ώρα λήξης και για τις δύο μέρες: 21.00



Τιμή εισιτηρίου για κάθε παράσταση 5 €
Ενιαίο Εισιτήριο και για τις δύο μέρες 20 €
Κρατήσεις: 210.92.12.900.