Pages

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Σοφία Βγενοπούλου

Η Σοφία Βγενοπούλου, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Grasshopper, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης για εφήβους DNA του Ντένις Κέλι, οργανώνουν μίνι - φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου, όπου θα παρουσιαστούν πρωτότυπα θεατρικά έργα από μαθητές γυμνασίων και λυκείων στις 7 και 8 Μαϊου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο εφηβικής θεατρικής παράστασης αξιοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία για να στηρίξουμε μια προσπάθεια να παραχθούν πρωτότυπα ελληνικά κείμενα που αφορούν στη ζωή και τις ανησυχίες των εφήβων στη χώρα μας.

Τα κείμενα αυτά θα γραφούν από μαθητές με την καθοδήγηση ειδικών θεατρολόγων-δραματολόγων και σκηνοθετών και θα έχουν ως αφετηρία τους προβληματισμούς που θέτει η παράσταση.

Η διαδικασία αφορά σε έναν περιορισμένο αριθμό σχολείων που δήλωσαν συμμετοχή με αφορμή την παρακολούθηση της παράστασης, συγκεκριμένα για φέτος 5 σχολεία από διαφορετικές περιοχές της  Αττικής και ένα σχολείο από την επαρχία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν την παρακολούθηση ενός διήμερου εργαστηρίου θεατρικής γραφής με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.



"Ευγένα" από την ομάδα Boy Oh! στο SIX DOGS‏

"Girl, you'll be a woman soon
Please come take my hand
Girl, you'll be a woman soon
Soon, you'll need a man!..."

Μ' αυτό το τραγούδι μας γνωρίζουν την Ευγένα ο πατέρας της και η μητριά της στην αρχή του έργου. Σύντομα οι στίχοι αυτοί θα επαληθευθούν.

Η "Ευγένα"του Θεόδωρου Μοντσελέζε αντλεί στοιχεία από το μύθο της κουτσοχέρας που συναντάται σε διάφορες εκδοχές ανά την Ευρώπη από τον 11ο αιώνα κι έπειτα. Είναι έργο του λαϊκού πολιτισμού με επιρροές από το μεσαιωνικό και κρητικό θέατρο, γραμμένο σε ζακυνθινή διάλεκτο και αποτελείται από δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους.


Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Σαββιδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Σταυροπούλου
Μουσική επιμέλεια: Boy Oh!
Κοστούμια: Βοy Oh! - Γιάννα Ρεσβάνη
Σκίτσα: Σοφία Σαββίδου
Φωτογραφίες- Trailer: Nτίνος Ανδρίκουλας
Οργάνωση Παραγωγής: Λάμπρος Αραπάκος
Παίζουν:
Λίνα Καλπαζίδου
Χαρά Κασαράκη
Μαργαρίτα Σταυροπούλου
Θωμάς Φανουράκης

 Τρίτη 29 Μαρτίου + Τρίτη 5 Απριλίου + Τρίτη 12 Απριλίου
Μεταμεσονύκτια: ώρα έναρξης στις 12 τα μεσάνυχτα ακριβώς

ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικό)