Pages

"Οι Βάρβαροι" του Σέρχιο Μπλάνκο στο Συνεργείο


Το έργο: Πρόκειται για την ιστορία ενός ναυαγίου. Επτά πρόσωπα ναυαγούν στη μέση μιας τεράστιας πλάκας πάγου στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Το έργο αποτελείται από 99 εικόνες, 7 μονολόγους κι έναν επίλογο, που αφηγούνται την προσπάθεια αυτών των επτά προσώπων να επιβιώσουν αποκλεισμένα ανάμεσα σε τεράστιες πλάκες πάγου, που είναι έτοιμες να σπάσουν και να κομματιαστούν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η έκπληξη: Ο Ουρουγουανός συγγραφέας Σέρχιο Μπλάνκο βρίσκεται στην Ελλάδα, καλεσμένος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, και δεν ξέρει ότι η πανελλήνια πρώτη του έργου του θα παρουσιαστεί στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, όπου θα έρθει και ο ίδιος!!!

Οι συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ- Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Καραμεσίνης
Διαβάζουν οι ηθοποιοί
(με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Καπετανάκος, Δέσποινα Κούρτη, Δημήτρης Λάλος, Χρήστος Λούλης, Οδύσσεια Μπουγά, Αργύρης Ξάφης, Τζένη Σταυροπούλου

Υποστηρικτές:
Υπό την αιγίδα του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ
Με την ευγενική υποστήριξη του Teatro Pasión

Λεπτομέρειες:
Ημέρα: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011
Ώρα έναρξης: 22.00
Διάρκεια: 80 λεπτά
Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων: 6981 802544
Είσοδος ελεύθερη 

Ο μονόλογος « Τζόρνταν» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


 
 «Δεν φτάνει μόνο μια παράσταση για να αναδείξει ένα πάρα πολύ σοβαρό κοινωννικό ζήτημα…Τί οδηγεί πολλούς άντρες στη κακοποίηση των συντρόφων τους; Και το πιο σημαντικό, τί μπορεί να οδηγήσει μια μάνα στη παιδοκτονία; Μέσα από τον ρόλο μου φέτος στο Τζόρνταν, μπόρεσα και βρήκα κάποιες απαντήσεις…Θέλησα όμως να δώσω προεκτάσεις και να εξηγηθούν πολλά μέσα από μία συζήτηση επιστημόνων και ειδικών. Ευχαριστώ την Μea Culpa που βοηθά σ΄αυτό…».

 Με αυτά τα λόγια η Μαρίνα Ασλάνογλου, που παρουσιάζει φέτος στο θέατρο Αμιράλ τον συγκλονιστικό μονόλογο «Τζόρνταν» των Μόϊρα Μπουφίνι και Ανν Ρέϋνολντς  έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στον τύπο, αλλά κυρίως την αγάπη του κοινού, εξηγεί τον λόγο που την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, θα παίξει τον «Τζόρνταν» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» κι αμέσως μετά οι θεατές θα παρακολουθήσουν συζήτηση με θέμα:
«Κατασκευάζοντας Μήδειες – Η κακοποιημένη γυναίκα – Σύνδρομα και συνέπειες».
Θα συντονίσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι κ.κ.:
Αννα Νταλάρα Υφυπουργός Εργασίας,
Μαρία Στρατηγάκη Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Πανούσης, η καθηγήτρια Κοινωννιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Κορωναίου, ο Ψυχίατρος και Δραματοθεραπευτής Λάμπρος Γιώτης και η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.

Η παράσταση «Τζόρνταν» αποτυπώνει μια αληθινή ιστορία. Την ιστορία της εικοσάχρονης Αγγλίδας Σίρλεϋ, που κακοποιημένη από τον σύντροφό της και πατέρα του γυιού της Τζόρνταν, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της αφού πρώτα «αποχωριστεί» το παιδί της…
Πρόκειται για μια ιστορία «σταθμό» στα δικαστικά Βρετανικά χρονικά…


Η εμπνευσμένη σκηνοθεσία είναι του Νίκου Μαστοράκη.
Η μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Μανώλης Παντελιδάκης, ενώ τους φωτισμούς σχεδίασε η Μελίνα Μάσχα.
Η παραγωγή της παράστασης, καθώς και η οργάνωση της εκδήλωσης «Κατασκευάζοντας Μήδειες – Η κακοποιημένη γυναίκα – Σύνδρομα και συνέπειες» είναι της Μea Culpa.
H εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γεννιάς.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Pharmathen.