Pages

To Δωμάτιο της Έλσας μέχρι 6 Απριλίου στο S.I.X. D.O.G.S.


Ένας μονόλογος για μια ηθοποιό, 7 ομοιώματα, 20 playmobil και ένα καράβι από την θεατρική ομάδα "Το Κόκκινο Δάσος"

 Σ΄ ένα δωμάτιο, μια κοπέλα 30 χρονών αναπαριστά στιγμές της ζωής της μπροστά σ΄ ένα άψυχο κοινό που αποτελείται από μερικά ομοιώματα. Είναι ταυτόχρονα μια νέα γυναίκα κι ένα κορίτσι 9, 10 ή 11 ετών. Διηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που λέγεται Έλσα, η οποία διηγείται την ιστορία μιας κοπέλας που…Άλλοτε ζωντανεύει τις διάφορες φωνές του έργου σχηματίζοντας στον τοίχο σκιές με τα δάχτυλά της και άλλοτε χρησιμοποιώντας κούκλες ή playmobil. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου, η Έλσα παίζει ή προσπαθεί να παίξει με τις φωνές που, συνήθως, παίζουν με τη ζωή της.
 
 
Το Δωμάτιο της Έλσας, του Δημήτρη Αλεξάκη, ένας μονόλογος για μια ηθοποιό, 7 ομοιώματα, 20 playmobil κι ένα καράβι, αποτελείται από δεκάδες φωνές: φωνές του νησιού, φωνές της Αθήνας, φωνές της παιδικής ηλικίας, φωνές των συγγενών, φωνές κάποιου ψυχιατρείου στα περίχωρα της πόλης, φωνές που μια κοπέλα, μόνη της στη σκηνή, ξαναφέρνει στο φως, σχηματίζοντας ένα πορτρέτο της σημερινής Ελλάδας.
Η θεατρική ομάδα "Το κόκκινο δάσος" δημιουργήθηκε το 2008 από τη Φωτεινή Μπάνου και τον Δημήτρη Αλεξάκη. Τον Ιούνιο του 2009, παρουσίασε Το Κόκκινο δάσος, ονειρικό έργο για 15 ηθοποιούς εμπνευσμένο από το πυρηνικό ατύχημα που σημάδεψε, το 1986, την περιοχή του Τσερνόμπιλ. Το Μάρτιο του 2010, συμμετείχε στις «Αναγνώσεις» του Εθνικού Θεάτρου με το έργο Παραμύθι της κίτρινης χώρας, παραμύθι μιας χώρας που, κάποιο πρωί, ξύπνησε χωρίς κατοίκους.

σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπάνου
εικαστική επιμέλεια: Utopia
σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Ευαγγελία Θεριανού, Ελένη Αηδόνη, Θάλεια Βελεγράκη
κούκλες, ομοιώματα: Ελένη Ξυλούρη,Εύα Τσαμπάση, Εύη Εκμεκτσίογλου
παίζουν:
Χριστίνα Μαξούρη (Δευτέρα, Τρίτη)
Παρασκευή Πατελάκη (Τετάρτη, Πέμπτη)
στo Project Space του six d.o.g.s, Δευτέρα έως Πέμπτη,
15 Φεβρουαρίου – 6 Απριλίου 2011
Ώρα έναρξης: 9:00 μ .μ .


Είσοδος: 12 €, 8 € (φοιτητικό)­