Pages

Οικονομική στήριξη του ΥΠΠΟΤ στο Θέατρο Τέχνης για την αποκατάσταση των ζημιών.


Την πρόθεση του ΥΠΠΟΤ να καλυψεί οικονομικά τις δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών ,που υπέστη χθες το Ιστορικό θέατρο Κάρολος Κούν, επί της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο κτίριο, λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα της παράστασης "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ- Μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης" του Σταύρου Τσιώλη, προκαλώντας εκτενής καταστροφές στο κτίριο καθώς και τον τραυματισμό δυο ατόμων, εξέφρασε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες το Θέατρο Τέχνης από μεμονωμένη ομάδα.
Είναι λυπηρό και απολύτως ανεπίτρεπτο να υπάρχουν φαινόμενα βίας στα γήπεδα και ακόμα περισσότερο να επεκτείνονται πέρα από αυτά, στους δρόμους της πόλης και να στρέφονται εναντίον φορέων του πολιτισμού. 
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επικοινώνησε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση των καταστροφών και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το θέατρο.
Ο κ. Παύλος Γερουλάνος διαβεβαίωσε πως το ΥΠΠΟΤ  θα καλύψει όλες τις δαπάνες για την επισκευή των ζημιών προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα το θέατρο καθώς τέτοια φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και να είναι απολύτως ξεκάθαρο πως δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.
Η σημερινή παράσταση θα γίνει κανονικά και θα παραβρεθεί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής.