Pages

Εliart: Ένας νέος χώρος τέχνης "φύτρωσε" στον Βοτανικό



Πρόκειται για την ιδέα της Αννέτας Παπαθανασίου, του Γιώργου Φρατζεσκάκη και του Θανάση Ρουμελιώτη επί της οδου Κωνσταντινουπόλεως 127, που πήρε το όνομά της από την ελιά που δεσπόζει στο εξωτερικό του Θεάτρου. Οι παραστάσεις στο Eliart θα ξεκινήσουν από τις 26 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν ως το τέλος Μαϊου ενώ την θεατρική αυλαία του νέου χώρου τέχνης, θα ανοίξει, τιμήςένεκεν, ο Δημήτρης Πιατάς με τον μονόλογο του Σάκη Σερέφα "Σεμινάριο Βλακείας" στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2011, μόνο για δυο παραστάσεις. 
Στο industrial σκηνικό  του Eliart , δημιουργήθηκε, με πολύ μεράκι, μια σκηνή,  χωρητικότητας 100 θέσεων, η οποία φιλοδοξεί να φιλοξενήσει νέες ομάδες, αλλά και καθιερωμένα σχήματα με γνωστούς Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, μέσα απο θεατρικές παραστάσεις μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα σε Ελληνες ηθοποιούς και συνθέτες.
 Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους, να μιλήσουν με τους δημιουργούς και να συζητήσουν μεταξύ τους, πριν και μετά την παράσταση, στον ειδικά διαμοφωμένο χώρο υποδοχής, αλλά κυρίως θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ποιές παραστάσεις θα παρακολουθήσουν απο το μηνιαίο εναλλασόμενο πρόγραμμα του ELIART.
Με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και την παρουσία πρωτοποριακών προτάσεων σε ένα «ανήσυχο κοινό» που εκτιμά την τέχνη, το ELIART στοχεύει να γίνει χώρος συνάντησης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και να προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό της Αθήνας, εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:  Καραγκιόζης για τα παιδιά από το θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκάδα,  η θεατρική παράσταση «Σκουλήκια» του Χίλελ Μίτελπουνκτ με τους: Τάσο Νούσια και την γερμανίδα ηθοποιό Μαρλένε Καμίνσκυ, σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση, η παράσταση «Μέγας Προφητικός Καζαμίας”, έργο της θεατρικής ομάδας «Per-Theater-Formance» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσιάμη, μουσικές βραδιές με το Jazz Group  «ATMA» την ηθοποιό Ανθή Ανδρεοπούλου σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με το Trio Plus,  θεατρικό παιχνίδι με την Ανθή Τσαγκαλίδου, βραδιές με τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο, και την Ελληνική οπερέτα με δύο τραγουδιστές από την Λυρική Σκηνή από το μουσικό σύνολο «ΑΡΙΑ» και πολλές ακόμη παραστάσεις.

Τις μουσικές παραστάσεις προτείνει ο Θέμης Ροδαμίτης

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για ημερομηνίες και ώρες των παραστάσεων, καλέστε στο ταμείο του ELIART στο τηλέφωνο 210 3477677
 
Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται απο 5 έως 15 ευρώ, ανάλογα την παράσταση. Παραστάσεις θα δίνονται απο Δευτέρα έως και Κυριακή