Pages

Τζόρνταν για τρίτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Αμιράλ


Μια συγκλονιστική ιστορία σε ένα σπαρακτικό μόνολο από την Μαρίνα Ασλάνογλου!

Είναι η τρίτη φορά που η θεατρική Αθήνα υποδέχεται την συγκλονιστική ιστορία του Τζόρνταν και της εικοσάχρονης μητέρας του Σίρλεϋ Τζόουνς, στο έργο που έγραψαν για το θέατρο η Αννα Ρέϋνολντς και η Μόϊρα Μπουφίνι. Η πρώτη φορά ήταν στο θέατρο «Διονύσια» το 1993 (έναν χρόνο μετά από την παγκόσμια πρώτη του έργου στο Λονδίνο) και η δεύτερη στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» το 2000.
 Δέκα χρόνια μετά, η ιστορία της Σίρλεϋ Τζόουνς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της Τζόρνταν, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ.
Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Μαρίνα Ασλάνογλου που πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και το βραβείο  κοινού Αθηνοράματος.
 Το «Τζόρνταν» είναι μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία, που το κεντρικό πρόσωπο, η Σίρλεϋ, αποκάλυψε στην Αννα, την μια από τις δύο συγγραφείς, όταν οι δυό τους ήσαν συγκρατούμενες στη φυλακή. Πρόκειται δηλαδή για ένα ντοκουμέντο, την πραγματική ιστορία μια γυναίκας, «που υπογράφει μια συνθήκη αυτοκτονίας με το ένα μέλος να την αγνοεί. Συνέρχεται από την απόπειρα, συνειδητοποιεί ότι έχει ζήσει και…» σημειώνει η Αννα Ρέϋνολντς.
  • Την σκηνοθεσία, αλλά και τη διασκευή πάνω στο κείμενο του Μάριου Πλωρίτη υπογράφει ο Νίκος Μαστοράκης.
  • Τον σκηνικό χώρο σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης.
  • Τους φωτισμούς επιμελήθηκε η Μελίνα Μάσχα.
Ο «Τζόρνταν» ανεβαίνει στις  26  Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται στο κοινό από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Ημέρες & Ώρες: 
Τετάρτη-Σάββατο 21.15΄, Κυριακές 19.15΄
Τιμές εισιτηρίων 18 & 15 ευρώ