Pages

Ο Αρχοντοχοριάτης του Μολιέρου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

"Αρχοντοχοριάτης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτς στο Φεστιβάλ Ρεματιάς"

Τη διάσημη κωμωδία του Μολιέρου  θα παρουσιάσει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ , σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου με τον Δημήτρη Πιατά στον επώνυμο ρόλο. Η παράσταση εντάσσεται. στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2010 , που οργανώνει  το  Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.
 Ο Αρχοντοχωριάτης γράφτηκε το 1670 κατόπιν παραγγελίας του Λουδοβίκου ΙΔ’ και χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα ως κωμωδία - μπαλέτο. Πρόκειται για ένα είδος ψυχαγωγίας που ανθούσε ιδιαίτερα στην Αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ΄, ένα κράμα λόγου, μουσικής, τραγουδιών και χορού, στο οποίο συνήθως συμμετείχαν ο βασιλιάς και οι αυλικοί του.
Σε αυτό το μιούζικαλ της εποχής του, ο Μολιέρος προχωρεί σε μια καυστική σάτιρα του νεοπλουτισμού και της αστικής τάξης που προσπαθεί να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία, μαϊμουδίζοντας τρόπους, συνήθειες και συμπεριφορές φτάνοντας στα όρια του γελοίου. Στον Αρχοντοχωριάτη, ο σημερινός θεατής εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κυρίου Ιορδάνη πολλά ομοιότυπα της σύγχρονης κοινωνικής ζωής αλλά και να βρει αναλογίες με την εποχή μας, μέσα από την σάτιρα που παραμένει αναλλοίωτη.
 Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Χαλκιά, τα κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη, η μουσική του Δημήτρη Λέκκα, οι χορογραφίες της Κατερίνας Ανδριοπούλου  και οι στίχοι των τραγουδιών του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Καλατζόπουλος, , Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Κρίτα Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Χρανιώτης, ,  Θεοδώρα Σιάρκου, Ιωάννα Μυλωνά, Στέλλα Δρογγίτη.  

Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ, Φοιτητικό Νεανικό: 15 Ευρώ. Ιnfo : Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, 
Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, Τηλ: 210-6897459

Οπως η Θέλμα και η Λουίζ του John Ford Noonan

"Όπως η Θέλμα και η Λουίζ στο Νεοελληνικό Θέατρο!"

Tην κωμωδία του Αμερικανού John Ford Noonan, «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ», πρόκειται να φιλοξενήσει από αρχές Οκτώβρη το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, στην «Αίθουσα Κάρολος Κουν», σε διασκευή και σκηνοθεσία της Εμμανουέλας Αλεξίου και με πρωταγωνίστριες την Άννα Αδριανού και τη Μαρία Γεωργιάδου. Πρόκειται για ένα έργο - ύμνο στην γυναικεία φιλία. Οι δυο ηρωίδες της παράστασης υποδύονται δυο γυναίκες ταλαιπωρημένες από τους κατ' εξακολούθηση άπιστους συζύγους τους. Ακόμα κι αν τα γεγονότα στρέφονται εναντίον τους, εκείνες με την στάση τους ανατρέπουν τα πάντα και αντί να γίνουν άσπονδοι εχθροί αυτές κατορθώνουν να γίνουν οι καλύτερες φίλες. Με ρυθμούς γρήγορους, καταιγιστικούς και κινηματογραφική ροή, το έργο "Όπως η Θέλμα και η Λουίζ", κατορθώνει το ακατόρθωτο, γεφυρώνοντας την διαφορετική γλώσσα που μιλούν μερικές φορές οι γυναίκες με τους άνδρες. Σημαντικός παράγοντας σε αυτό είναι η καταλυτική παρουσία του Γιάννη Ζουγανέλη, σε έναν κινηματογραφικό ρόλο έκπληξη. 
Το έργο "Όπως η Θέλμα και η Λουίζ" του John Ford Noonan πρωτοανέβηκε στο Astro Place Theater. Τα σκηνικά είναι της Χριστίνας Κωστέα, οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου και οι χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη. Παραγωγός Ρούλα Νικολάου, Video Art: Πιέρρος Ανδρεακάκος.


Δ.Ρ.





 έργο «